Paul van Wersch, muzikant

In 1972 en 1976 maakte Paul van Wersch met Willy Bonné en de anderen van het accordeonorkest twee elpees.
Zijn vader, Vic van Wersch was als voorzitter ook actief in het Geleens Accordeonorkest. Van jongsaf aan speelde hij al mee in de harmonie St. Agatha uit Eijs.

paul van wersch

1974: vlnr: Paul van Wersch, Paul Kalkhoven, Willy Bonné, Toos Lamens, Theo in ‘t Panhuis, Jo Peters.

Al vroeg begon Paul accordeon te spelen. In 1966 behaalde hij zijn diploma B op accordeon en een jaar later slaagde hij aan de muziekschool voor Elementaire Graad met lof. Daarnaast volgde hij de opleiding Logopedie aan de Lucas-kliniek in Hoensbroek en werkte vervolgens 38 jaar in deze functie.

In mei 1974 gaven Die lustigen Harmonika Musikanten samen met BASF op het label De Zilvervloot hun eerste elpee uit met uiteraard accordeon muziek. De groep was door muziekleraar Willy Bonné, al jaren muzikaal actief als accordeon leraar bij elkaar gebracht.

paul van Wersch bonneties

Hun eerste elpee verkocht best goed. Daarom werd er overwogen om een tweede elpee te maken.

paul van Wersch

De tweede elpee kwam in december 1976 op het Philips label met de titel Gouden Accordeonklanken. De groep was iets gewijzigd. en bestond uit Toos Lammens, Edith Fokkens, Paul Kerkhoven, Paul van Wersch, Henk Sanders en natuurlijk Willy Bonné. De groep noemde zich nu de Bonnetties.

paul van WerschIn 1991 trad Paul als solist op met dit gezelschap. Tegenwoordig speelt hij accordeon in de groep Kezjem. Zij spelen van Iers tot Bosnisch, van salonmuziek tot klezmer.

Samen met zijn vrouw Marcelle Beaujean hebben zij in het winkelcentrum van Heerlen the giftshop Kado van Bo.

 

Klik hier voor Paul van Wersch in de Wittemse Tak.

Een Stamgenoten website