Genealogische website Warsage

Tijdens onderzoeken stuit je wel eens op namen waarvan je niet weet wie het zijn. Wellicht zijn er Stamgenoten die kunnen helpen? Hieronder volgt een kleine selectie. Er zijn er zoveel meer.

hein van wersch
Hein van wersch

 

Hein van Wersch speelde in 1934 in het voetbalteam Wit Groen van Vaals. Zijn foto 48 staat in het boekje Vaals in oude ansichten. Hij voetbalde goed want in 1935 werd hij met twee anderen uit zijn team uitgekozen om in een samengesteld elftal te spelen als selectie voor het afdelingselftal.

 

En in hetzelfde boekje (foto 56) wordt Joep van Wersch genoemd als een van de steunpilaren van de politie- en gebruikshonden uit Vaals.

 

P.H.J.E. van Wersch die vliegenier was.

 

J. van Weers die in 1940 veertig jaar werkzaam was bij Jac. Vos & Co in Den Haag? Hij of zij kreeg een getuigschrift en een erepenning van de Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel.

 

Op 25 november 1947 speelde tijdens de kermis van Ransdaal het duo Bonnes van Wersch.

 

In de krant van mei 1951 stond het volgende bericht:

De heer Van Wersch die als voorzitter der Maastrichtse K.V.P. Jongeren-afdeling de belangen dezer groep naar best vermogen en tot aller tevredenheid heeft behartigd, heeft zich tot zijn spijt genoodzaakt gezien wegens drukke werkzaamheden voor deze functie te bedanken.

 

zandstraatOnlangs kregen we deze foto gemaild met de vraag wie dit is. Er is alleen bekend dat het om een kind uit 1928 uit de Zandstraat in Heerlen gaat. Vreemd, want er is helemaal geen Zandstraat in Heerlen, wel in Hoensbroek.

1891

19321932

In de Nottingham Evening Post van 1934 verscheen deze advertentie

1902

Joep Van Wersch speelde ook accordeon. Dit artikeltje is uit 1956.

1930

janine VanwerschIn de Figaro van 1911 vroeg mejuffrouw Janine Vanwersch om personeel.

23 Maart 1940: J. van Weers was 40 jaar werkzaam bij Jac. Vos en Co en kreeg een getuigschrift en erepenning van de Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel  in Den Haag.

2020: Jeannine Vanwersch, geboren Ougree Bij Seraing 21 augustus 1935, overleden Neupré 28 juli 2020, trouwde René Raveau

De in het wit geklede mannen is waarschijnlijk een toneelgezelschap die in de zaal van Van Wersch een uitvoering gaf waarbij Tunnes (de man met de koffer) de hoofdrol speelde. Wie zijn de mannen op de foto?. Klik op de foto voor vergroting.

jan krekelsOp een krantenfoto uit juni 1968 staan twee mannen op de voorgrond: Rechts is wielrenner Jan Krekels uit Sittard die toen de Ronde van Oostenrijk gewonnen had. En links is Van Wersch die Krekels een fruitmand aanbood namens de supportersvereniging Sittard. Maar wie is deze Van Wersch?

Herken je mensen? Mail je dan via het contactformulier?

error: