Genealogische website Warsage

Van Wersch 800 Jaar

800 jaar

In 1992 publiceerde Albert van Wersch († 2005) zijn boek Van Wersch 800 Jaar, een historisch-genealogisch verslag uit het leven en werken van een Zuid-Limburgs geslacht en de streken waar zij woonden. Met dit genealogisch onderzoek begon hij in 1937, hij was toen 23, en sloot het af toen hij 78 was door de resultaten van zijn onderzoek in boekvorm te publiceren. Aangezien een van zijn zonen, Philippe, het manuscript voor hem op de computer uitgetypt had, werd hij ook aangestoken door het vuur van zijn vader. In 2002 lanceerde Philippe zijn eerste website over het werk van zijn vader: www.vanwersch.info. In 2017 kwam de nieuwe website https://warsage.nl online met aanvullingen en nieuwe resultaten van verdere onderzoeken. Maar ook de Facebookpagina Stamgenoten. Hiermee wordt het werk van zijn vader voortgezet.

In 2021 werd de website vernieuwd en aangevuld met de resultaten die afgelopen jaren gevonden werden.

Uiteraard is onze dank hier aan allen die meegeholpen hebben door verhalen te delen, ontwikkelingen in de stamboom te sturen, foto’s te mailen en regelmatig ons op de hoogte houden van bijvoorbeeld artikelen uit diverse kranten.

De in deze website gebruikte genealogieën komen deels uit het boek, geschreven door Albert van Wersch (blz. 363,g).
Het boek is alleen nog via de bibliotheek in te zien. Als je lid van de bieb bent, kun je het boek van een andere bieb bij jouw bieb laten brengen. Dat kost je dan € 3,50.

Recensies? Klik hier

Klik hier om terug te gaan.

error: