Genealogische website Warsage

ewald van werschIn juli 1899 stuurde Ewald van Wersch, 43 jaar oud,  een brief aan Gertrude van Wersch, 30 jaar oud, waarin hij de genealogie beschreef van zijn familie, teruggaand tot 1670/1680. Hoe beiden elkaar hebben leren kennen, is onduidelijk. De band is blijven bestaan want diens zoon, ook Ewald, bezocht Gertrud. Zij schreef in 1943 hierover aan haar neef Albert.

 

In deze brief staat onder meer: Deze heb ik van Ewald von Wersch, Landsgerichtrat Aachen. Jammer genoeg is hij verleden jaar Dec. overleden. Hij heeft mij hier bezocht (in Marienweerdt in Heerlen een bejaardentehuis) met zijn drie dochtertjes. (dat was rond 1935). Zijne vrouw was Alice von Roesgen, geb. in Luxemburg. Hij beweerde, dat wij van dezen stamboom afstamden dus eene andere Linie.

 

Ewald van Wersch, die de brief schreef, werd in  het Duitse Imgebroich in 1856 geboren. Hij komt voor in de  Simpelveldse Tak. Jaren later bezocht zijn zoon Karl Ludwig Ewald van Wersch Gertrude in het bejaardenhuis. Deze Ewald trouwde met Marie von Roesgen uit Luxemburg. Zij kregen vijf dochters. Toen Ewald Gertrud bezocht hadden zij nog drie dochters.

 

Gertrude van Wersch (Heerlense Tak) werd in 1869 in Heerlen geboren. Zij was dame de compagnie / gouvernante op het kasteel Geloes. Zodoende reisde zij veel met deze familie. Wellicht was het tijdens een van deze reizen dat Gertrude Ewald ontmoet had.

 

Er is (nog) geen verbinding tussen de Heerlense en Simpelveldse Tak.

Klik hier voor Ewald van Wersch in de Simpelveldse Tak.

error: