Genealogische website Warsage

Vincent van wersch

Vincent van Wersch gaat voor podiumplaats
Oud-Nootdorper Vincent van Wersch is zaterdag van de partij bij de Masters 45-Plus. Hij rekent op een podiumplek. Althans: daar gaat hij voor.

 

Van Wersch woonde jarenlang met zijn vrouw en hun twee kinderen Tom en Anna in Nootdorp. Vanaf het pleintje leerde hij schaats- en wielercorfyee Ben van Hagen kennen. Via Ben is Vincent fanatiek gaan sporten. Wielrennen en schaatsen hebben we het dan over.


Ben weet nog goed dat Vincent voor de eerste keer mee ging met een toertocht en dat hij halverwege een zilveren doosje tevoorschijn toverde en op zijn gemak een sjekkie ging zitten draaien. Dat kon natuurlijk niet bij een sportieve fietsgroep en het was ook meteen klaar met het rookgedrag van de geboren Limburger. Hij komt van oorsprong uit Etenaken en woont nu met het gezin in Tilburg.

 

Toch blijven ze steeds weer in Nootdorp en Pijnacker opduiken. Terwijl hun zoon Tom net is gestopt met fietsen, timmert Anna flink aan de weg. Ze zochten een leuke juniorenformatie voor Anna en kwamen bij het Pijnackerse Restore terecht. Vandaar dat pa en ma Van Wersch vorige week in Nootdorp langs het parcours stonden, zich van de stromende regen weinig of niets aantrekkend. Anna draaide goed mee in het vrouwenpeleton ondanks haar jeugdige leeftijd.

 

Bij het schaatsen moet hij nog even bij de 45-plussers blijven rijden en bij het wielrennen mag hij later meedoen.
Hele verhalen kan hij vertellen over zijn sportieve activiteiten. Hij doet ook overal aan mee, ook aan WK’s. Zo was hij van de partij in Moskou bij de sprintkampioenschappen voor Masters. Vincent was op weg de beste 500 meter uit zijn loopbaan te rijden. De 11.8 op de eerste honderd meter beloofde veel maar toen ging het nog voor de bocht onderuit.
“Iedereen kon het live volgen via een stream. Ik kwam vol in beeld maar omdat ik vol onderuit ging, was ook vol meteen vol uit beeld. Onder de kussens schoot ik door. Nog jammer dat het zo gelopen is. Het was de kans op een verbetering van mij persoonlijk record op de 500,” aldus de man die nog steeds 41,4 als snelste tijd in de boeken heeft staan. Op de 1500 meter staat er een tijd van 2.02 genoteerd en dat is best heel netjes voor een Master!


Het mooie bij Vincent van Wersch is zijn enthousiasme en positivisme. Altijd gelooft hij vol in zijn kansen en gaat hij ervoor. Ook zaterdag in Pijnacker gaat hij voor de hoofdprijzen!

bron: 2017

Verder

Van 2009 t/m 2013 groeide hij van de 50ste plaats bij het schaatsen naar de 7e plaats in de schaatscompetitie in de Masters over zestig ronden of 24 km. In het schaatsseizoen 2014/2015 stonden acht Bredase clubrecords op zijn naam en drie op naam van zijn dochter Anna.
In augustus 2018 viel hij tijdens het wielrennen in de Ronde van Pijnacker waardoor hij zes weken moest rusten.

 

Vincent begon zijn sportinteresse toen hij lid was van het Zuid-Limburgse sport-klimkampioenschappen waar hij achtste werd. Daarna trokken de wieler- en schaatssport hem. Zijn persoonlijk record bij het shorttrack schaatsen op de 500 meter is 52.01 seconden
Op de 1500 meter is zijn persoonlijk record en baanrecord op de ijsbaan van Geleen (januari 2019) in een tijd van 2.13.22.

Ook in 2019 schaatsen Anna en Vincent volop op de Irene Wüst baan in Tilburg.

Oud-leraar Vincent is sinds 2011 online trainer voor de wieler- en schaatssport.

error: