Sien van Wersch

Kinderen voor Kinderen.

Sien van Wersch geselecteerd voor de Limburgse Finale

De VARA houdt het landelijke Kinderen voor Kinderen Songfestival 2010/2011.Ongeveer 2.000 kinderen uit het hele land halen alles uit de kast om de jury te overtuigen van hun zang- en danstalent. Per provincie worden maximaal 10 kinderen geselecteerd die in de provinciale finale de strijd met elkaar aangaan. Een daarvan is de 10-jarige Sien van Wersch uit Elsloo geworden. Limburg staat bekend als muzikale provincie en dat was te merken tijdens de Limburgse voorrondes die afgelopen weken door de hele provincie plaatsvonden. Geen auditie in een klein hokje met alleen de jury, maar een auditie voor een zaal vol publiek. En geen auditie met harde kritiek, maar een auditie in een ontspannen sfeer tijdens een vrolijke show. De jury was aangenaam verrast door het vele talent in Limburg en selecteerde na een lang juryberaad uit ruim 160Limburgse kandidaten tien finalisten. Stuk voor stuk toptalenten op het gebied van zang. Afgelopen week kregen de tien finalisten het goede nieuws te horen. Ze werden verrast met een telefoontje van de organisatie. De finalisten, allemaal meiden, komen uit de hele provincie, van Maastricht tot Lottum en Elsloo! De komende maanden gaan de meiden zich voorbereiden op de Limburgse finale die op 19 maart plaatsvindt in Theater hotel de Oranjerie in Roermond. Van de jury hebben ze tips gekregen om hun optreden nog verder te verbeteren. De winnares van de Limburgse finale mag het in april 2011 opnemen tegen de winnaars van de andere provincie in de landelijke finale, die op televisie wordt uitgezonden.

bron: De Schakel november 2010

In De Limburger van 2 april 2011 stond vervolgens het bericht dat Sien “Limburgs Beste” is Zij won de Limburgse finale met het liedje Lachen is gezond.  De finale was op 10 april 2011 in Alphen aan de Rijn. De uitzending is 21 mei 2011 bij de Vara.

De winnares van de Limburgse finale, afgelopen zaterdag 19 maart te Roermond, mag het in april opnemen tegen de winnaars van de andere provincies in de landelijke finale, die op televisie wordt uitgezonden.

Cantarella
Sien zingt al vanaf haar vijfde in de Limburgse Koorschool Cantarella. Toen haar ouders merkten hoeveel plezier Sien in het zingen had, regelden ze zangles voor haar bij Harrie Spronken,  zangdocent bij Artamuse.

Begeleiding
Harrie Spronken begeleidt de zangeres in de dop en ook vader en moeder helpen haar zo veel mogelijk. Optreden is de Elsloose niet vreemd. Vorig jaar stond ze op de planken met Wendy Kokkelkoren en Guido Dieteren tijdens MAX Proms. “Ik had een eigen kleedkamer. Tussen Wendy Kokkelkoren en Liesbeth List in.”

 Zenuwachtig
Sien verheugt zich op de finale. “Maar ik weet dat ik ook wel zenuwachtig zal zijn.” Wat ze er van verwacht? “Als ik niet win, is dat natuurlijk wel jammer. Maar meedoen in de landelijke finale, is al een hele eer!”

 bron: Artamuse.nl

Klik hier voor een YouTube clip van Sien
Klik hier voor Sien van Wersch in de Simpelveldse Tak.

Een Stamgenoten website