Genealogische website Warsage

Als jong meisje deed Sien van Wersch mee aan Kinderen voor Kinderen. Zang en muziek zitten al vroeg in haar bloed. Haar vader, Roy Van Wersch, is slagwerkdocent. In 2021 is zij student ergotherapie.

 

2018

Het onderstaande Youtube filmpje is uit 2018.

2010

sien van werschKinderen voor Kinderen.

Sien van Wersch geselecteerd voor de Limburgse Finale

De VARA houdt het landelijke Kinderen voor Kinderen Songfestival 2010/2011.Ongeveer 2.000 kinderen uit het hele land halen alles uit de kast om de jury te overtuigen van hun zang- en danstalent. Per provincie worden maximaal 10 kinderen geselecteerd die in de provinciale finale de strijd met elkaar aangaan. Een daarvan is de 10-jarige Sien van Wersch uit Elsloo geworden. Limburg staat bekend als muzikale provincie en dat was te merken tijdens de Limburgse voorrondes die afgelopen weken door de hele provincie plaatsvonden.

 

Geen auditie in een klein hokje met alleen de jury, maar een auditie voor een zaal vol publiek. En geen auditie met harde kritiek, maar een auditie in een ontspannen sfeer tijdens een vrolijke show. De jury was aangenaam verrast door het vele talent in Limburg en selecteerde na een lang juryberaad uit ruim 160Limburgse kandidaten tien finalisten. Stuk voor stuk toptalenten op het gebied van zang. Afgelopen week kregen de tien finalisten het goede nieuws te horen. Ze werden verrast met een telefoontje van de organisatie. De finalisten, allemaal meiden, komen uit de hele provincie, van Maastricht tot Lottum en Elsloo! De komende maanden gaan de meiden zich voorbereiden op de Limburgse finale die op 19 maart plaatsvindt in Theater hotel de Oranjerie in Roermond. Van de jury hebben ze tips gekregen om hun optreden nog verder te verbeteren. De winnares van de Limburgse finale mag het in april 2011 opnemen tegen de winnaars van de andere provincie in de landelijke finale, die op televisie wordt uitgezonden.

bron: De Schakel november 2010

2009

sien van werschBegeleiding
Harrie Spronken begeleidt de zangeres in de dop en ook vader en moeder helpen haar zo veel mogelijk. Optreden is de Elsloose niet vreemd. Vorig jaar stond ze op de planken met Wendy Kokkelkoren en Guido Dieteren tijdens MAX Proms. “Ik had een eigen kleedkamer. Tussen Wendy Kokkelkoren en Liesbeth List in.”

Klik hier voor een stukje uit de Max Proms van 24 december 2009. Sien begin op 1 minuut 44.

 

Zenuwachtig
Sien verheugt zich op de finale. “Maar ik weet dat ik ook wel zenuwachtig zal zijn.” Wat ze er van verwacht? “Als ik niet win, is dat natuurlijk wel jammer. Maar meedoen in de landelijke finale, is al een hele eer!”

bron: Artamuse.nl

Klik hier voor een Youtube filmpje van haar uit 2011.

 

Klik hier voor Sien van Wersch in de Simpelveldse Tak.

error: