Genealogische website Warsage

2017

Ron van Wersch is vice voorzitter van de Ondernemingsraad van de gemeente Maastricht.

2005

ron van werschRon van Wersch

NEEMT AFSCHEID ALS VOORZITTER VAN DE M.R.

Band met school:
De enorme rust die de school uitstraalde, ondanks het grote aantal leerlingen en de goede naamsbekendheid van de school leidde ertoe dat wij onze dochters op deze school aanmeldde, waar we destijds door Sylvia Venix werden rondgeleid. Al snel kwam ik terecht bij de Medezeggenschap Raad, waar destijds meester Ben nog voorzitter van was. Toen deze naar de Schoolcommissie vertrok, nam ik zijn taken over en kon op deze wijze, na mijn scheiding, toch contact houden met school. Het grote voordeel van deze indirecte betrokkenheid was dat dat de afstand je soms ook de nodige objectiviteit kan verschaffen, omdat je niet met je neus er bovenop zit.

 

Ervaringen
De samenwerking met Jack Strijbos (secretaris) en Eric-Jan (penningmeester) was uitstekend; de gemengde samenstelling binnen de oudergeleding van de M.R. heb ik als zeer prettig ervaren, vooral als men nagaat dat we dit allen vrijwillig deden: arbodeskundige, moeder en natuurlijk leerkracht hebben allen een visie die de moeite waard is om naar te luisteren en moeten vooral de ruimte krijgen om gehoord te worden, is mijn mening.
De MR van een school is toch duidelijk anders dan wat ik gewend ben: hier gelden vastomlijnde bevoegdheden en is er minder spraken van ondernemersraad.
De zuivere rol van Guy heb ik altijd als zeer prettig ervaren; er komen heel wat regels op je af vanuit het Ministerie en hij weet goed hoe deze handig toe te passen!
Ik heb de school enorm zien groeien; dit is mede te danken aan de gunstige ligging, de kwaliteit van het onderwijs, en zeer zeker aan de stabiliteit van een goede directie voering zoals Guy die hanteert.

 

Een leuke herinnering
Heel leuk vond ik altijd de gezamenlijke activiteiten met de andere geledingen (leerkrachten, ouderraad); hierdoor leer je veel ouders en leraren beter kennen en dat is zeker een pluspunt!
De ooit gehouden grottentocht met na afloop een borrel was mijn favoriet!

 

Wat zou je nog willen veranderen
De verkeerssituatie is een steeds groter probleem. In de lijn hiervan is het ook wenselijk dat de school niet het aantal leerlingen van 500 overschrijdt.
Ook pleit ik voor een strakker Waarden en Normen beleid; onze zuiderburen in België doen dit beduidend anders en kunnen als voorbeeld dienen (men heeft daar echt opvoeders in dienst!)

 

Wat zou je nog willen zeggen ter afsluiting
Ik kan niet anders zeggen dat het team mijn complimenten verdient vanwege de ondersteuning in de ‘leuke jaren’ van mijn dochters (geloof me: het is een hele verandering als ze eenmaal naar de middelbare school gaan!!)

bron: 50 jaar Tarcisius (basisschool in Heerlen)
Marleen Siebelt-Breebaart, 2005

 

Ron zat ook in de MR van het Sint Maartenscollege van Maastricht. In 2007 nam hij daar ook afscheid van: In de notulen van 24 september 2007 stond hierover

Afscheid Ron van Wersch.
De voorzitter bedankt hem voor zijn jarenlange inzet voor de mr. : voor zijn zakelijkheid en zijn kennis van procedurele aspecten. Ron was bovendien lid van de GMR.

Klik hier voor Ron van Wersch in de Heerlense Tak.

error: