Genealogische website Warsage

2018

Van Wersch divisiedirecteur België

roger van werschRoger van Wersch wordt binnen Vebego benoemd tot divisiedirecteur België. Deze divisie richt zich met bedrijven als Care, PMC, NNOF, NG2, Mederi, Reflex Interim en Assist België op de facilitaire markt en de gezondheidszorg.

 

Daarnaast wordt van Wersch binnen Vebego verantwoordelijk voor een aantal grote projecten over de verschillende Vebego bedrijven en landen heen. Van Wersch: “Ik kijk met trots terug op een bijzonder mooie periode die ik heb mogen doormaken binnen Alpheios International. Jaren waarin verbetering van schoonmaak performance bij onze klanten voorop stond. Waarbij onze consultancy-tak werd opgestart, het Alpha D3-Fogging desinfectieconcept tegen infectie-uitbraken binnen de zorg werd gelanceerd en de eerste Cradle-2-Cradle en de volledig gesloten schoonmaaktrolley Triple-T werd ontwikkeld. Bovendien kunnen we door onze groei sinds een tijdje via een prachtig nieuw state-of-art distributiecentrum onze klanten optimaal bedienen.”

bron: Servicemanagement januari 2018.

2017

Van Wersch in de race om ‘beste werkgever’ te worden. 
 
Onderzoeksbureau Effectory organiseert jaarlijks de verkiezing van ‘Beste Werkgever’ in Nederland. Onlangs hebben zij ook een onderzoek gedaan bij het landelijk opererende bedrijf Alpheios, dat vanuit vestigingen in Heerlen en Antwerpen geleid wordt door Roger van Wersch. Het resultaat daarvan is dat Alpheios het ‘drie sterren keurmerk’ voor beste werkgever mag voeren.

 

Een uitslag met drie sterren wil voor een werkgever zeggen dat de werknemers van het bedrijf erg positief zijn over onder andere de organisatietrots, de waardering en werkgeverschap.

 

“Je kunt je niet voorstellen hoe ongelofelijk blij we hiermee zijn”, zegt Roger, algemeen directeur van Alpheios. “Het is de eerste keer dat we meedoen aan dit onderzoek en ik beschouw de resultaten als een groot compliment voor ons hele bedrijf. Deze resultaten haal je samen. Natuurlijk komen er ook verbeterpunten uit het onderzoek: gelukkig maar. Ik zie het als een uitdaging om vooral daarmee aan de slag te gaan”, zo laat Roger van Wersch weten. 

Prijzen
Alleen werkgevers met het drie sterren keurmerk gaan door naar de finale van Beste Werkgever van Nederland. De prijs kent branchewinnaars en ook overall winnaars. De prijzen worden in februari 2018 uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder andere IKEA, Buurtzorg en KLM.
Alpheios is gevestigd in Heerlen en een van de grootste bedrijven op het gebied van professionele schoonmaakproducten, -systemen en -strategieën in de Benelux.

bron: www.kliknieuws.nl

2007

Roger van Wersch, nieuwe algemeen directeur Alpheios Nederland.


Ik ben een Vebega man in hart en nieren

In 1994 liep Roger van Wersch stage bij Alpheios, als onderdeel van zijn studie bedrijfseconomie. Daarbij maakt hij zo’n grote indruk op Alpheios directeur Piet Dols, dat deze hem later een vaste baan aanbood. Na twee jaar werd hij overgeplaatst naar Hago, waar hij uiteindelijk gedurende zeven jaren een directiefunctie vervulde. Nu is hij toe aan een nieuwe uitdaging. Op 1 januari jl. werd Roger van Wersch benoemd tot algemeen directeur Alpheios Nederland.

 

Wie is Roger van Wersch? Welk beleid kunnen we de komende jaren verwachten? Een portret van een peoplemanager pur sang. De ontvangst in het kantoor van Roger van Wersch is allerhartelijkst. ‘Zeg maar gewoon Roger.’ De toon is gezet.

 

Waarom Alpheios?
‘Van de ene kant heb je te maken met productverkoop en -positionering, van de andere kant ben je een dienstverlenende organisatie. Je doet opleidingen, analyses en trainingen op de werkvloer bij klanten. De combinatie van die twee vind ik hartstikke mooi.’

 

Waar ligt je grootste uitdaging?
‘Met name in de toekomstige ontwikkelingen van het bedrijf. Men heeft mij een prachtbedrijf overgedragen met een topreputatie in de markt. De uitdaging is om in ieder geval die reputatie vast te houden en verder uit te bouwen. Het succes van Alpheios is, naast de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, in sterke mate gestoeld op de toegevoegde waarde, de dienstverlening, de trainingen en scholingen op de werkvloer en het klantpartnership Die toegevoegde waarde wordt de komende jaren steeds meer vanzelfsprekend in de markt. De uitdaging ligt in de ontwikkeling van nieuwe toegevoegde waarden om de voorsprong op de concurrentie te behouden.’

 

roger van werschKun je een tipje van de sluier oplichten?
‘We proberen allereerst zo veel mogelijk informatie te verzamelen. Ik heb intensieve kennismakingsgesprekken gevoerd met veel mensen in de organisatie. Tevens hebben we een uitgebreid klanttevredenheidsonderzoek gedaan. Deze leverden interessante informatie op over onze toekomstige proposities. Momenteel zijn we een nieuw proces van strategische oriëntatie opgestart. Daarbij zijn 27 kernthema’s benoemd, die we verder gaan uitdiepen.

 

We hebben inmiddels een steeds helderder beeld van wat we over 5 jaar willen zijn. In juli moet de nieuwe strategie op hoofdlijnen staan. De nieuwe toegevoegde waarde die we op deze manier proberen te definiëren is erop gericht om de business van onze klanten succesvoller te doen verlopen. Daar draait het om.’

 

Welk type manager ben je?
‘Ik ben een no-nonsense mens, houd niet van poeha. Ondanks mijn drukke agenda probeer ik toegankelijk te zijn voor de mensen in de organisatie. Ik houd van openheid, korte lijnen, snel schakelen. Ik wil mensen betrekken bij het bedenken van oplossingen. Daardoor creëer je draagvlak voor toekomstige beslissingen. Ik ga altijd eerst uit van de kracht van de organisatie. Er zit zoveel waardevolle expertise en ervaring. Die moet je boven water halen en koesteren. Pas als er gaten in de competenties zitten, zoek ik expertise buiten de deur.’

 

Wat zijn je passies buiten je werk?
‘Ik probeer de spaarzame vrije tijd door te brengen met mijn echtgenote en dochtertje van 2,5. Eigenlijk heb ik teveel passies. Ik tennis, ski, golf, jog en fiets. Daarbij wil ik ook nog eens alles goed doen. Ik kan slecht tegen mijn verlies, wil eruit halen wat erin zit. Als ik op de golfbaan slecht gespeeld heb, wil ik het de volgende keer absoluut beter doen. Ik denk dat dat gewoon in het beestje zit.’

bron: Aktueel 30, Uitgave van Alpheios (www. Alpheios.nl), jan 2007

Klik hier voor Roger van Wersch in de Simpelveldse Tak.

error: