Genealogische website Warsage

1982

wijngrachtGewoon gezellig in echt Kerkraadse sfeer
Petit restaurant “De Wijngracht”

Kerkrade
Velen zullen er al genoten hebben van een geurig kopje koffie, een koel drankje of een lekker hapje. Gezellig trefpunt tijdens de weekmarkt op vrijdagmorgen of na een avondje uit in het Wijngrachttheater, evenement in de Rodahal enz. Dat is petit-restaurant, cofffeeshop annex café De Wijngracht, de sfeervolle zaak van Jacques en Marianne van Wersch, gelegen in de Theaterpassage te Kerkrade.


Per 1 oktober j.l. werd dit aan het Wijngrachttheater grenzende etablissement overgenomen door de huidige eigenaars, het echtpaar Van Wersch.

 

Hoofddoel van de Wijngracht is de bezoeker een gezellig trefpunt te bieden in echte Kerkraadse sfeer. Marianne en Jacques doen er alles aan om dit te verwezenlijken. Zo kunt u er naast het altijd verse kopje koffie of goudblond pilsje ook terecht voor smakelijke kleine hapjes tot complete maaltijden toe. De menukaart vermeldt diverse soepen, hamburgers, kroketten, pasteitjes, maar ook heerlijke winterschotels zoals hutspot, boerenkool met worst en originele “kappes”. Natuurlijk zijn er hoofdmaaltijden als schnitzels, gebakken vis, forel, biefstuk etc, geserveerd met patates frites met groenten naar keuze. Aan de lekkere trek wordt eveneens gedacht. Wat vindt u bijvoorbeeld  van een warme wafel volgens Belgisch recept, gevuld met gemengd fruit en slagroom?

 

De Wijngracht is geopend van 10 tot 20 uur. Donderdags tot 21 uur en zondags van 10 tot 22 uur. Maandags gesloten. En als er meer dan 350 bezoekers zijn bij voorstellingen in het aangrenzende Wijngrachttheater, dan gaan er tussendeuren open en kunt u tijdens de pauze ook iets gebruiken in het gezellige café De Wijngracht.

bron: De Trompetter 1 december 1982.

 

Klik hier voor Jacques van Wersch in de Simpelveldse Tak.

error: