Genealogische website Warsage

2021

remi van wersch

Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Van Wersch heeft deze Koninklijke onderscheiding ontvangen, omdat hij zich al jarenlang inzet als secretaris van de Heemkundevereniging De Lemborgh. Hij heeft onder andere geholpen bij het bewerkstelligen van een herinneringsplaquette voor een Joodse familie. 

Daarnaast is de heer Van Wersch bestuurslid van de Stichting Stolpersteine Sittard-Geleen en voorzitter van de Vereniging Heemkunde Zonder Grenzen. In het verleden is hij geruime tijd secretaris geweest van Muziekvereniging Limbricht.

2018

‘Ik ben niet zo snel als de sprinter Usain Bolt’

De Adviesraad Ouderenbeleid Sittard-Geleen roept het stadsbestuur op de te kort afgestelde oversteektijd van verkeerslichten voor voetgangers onder de loep te nemen.

door Job Tiems

 

Tien seconden en het verkeerslicht springt al op rood bij de oversteekplaats op de kruising Schutterstraat-Engelenkampstraat-Rosmolenstraat in Sittard. De 82-jarige Sittardenaar Ben Steevens is amper halverwege op de oversteekplaats wanneer het verkeerslicht begint te knipperen en vervolgens op rood springt. Terwijl hij net het trottoir betreedt, beginnen de wachtende auto’s achter hem te rijden. ,,Net op tijd”, zegt de Sittardenaar enigszins buiten adem. ,,De oversteektijd is veel te kort. Ik ben niet zo snel als de Jamaicaanse sprinter Usain Bolt die 100 meter aflegt in nog geen tien seconden. Als senior kom ik binnen die tijd niet eens aan de andere kant van de straat.”

 

Secretaris Marie-Louise den Rooijen en voorzitter Remi van Wersch van Adviesraad Ouderenbeleid Sittard-Geleen leggen uit dat zij regelmatig geluiden opvangen dat de verkeerslichten voor voetgangers te snel op rood springen, waardoor ouderen te weinig tijd hebben om veilig over te steken. Iemand die goed ter been is, moet al moeite doen om binnen de groene garantietijd over te steken”, zegt Marie-Louise den Rooijen. “Voor mensen die minder goed te been zijn of die met een rollator lopen is dat praktisch onhaalbaar. Met name op deze plek vinden we dat bijzonder.

 

remi van werschMet de Elsresidentie, Baenje en Baenjehof liggen hier meerdere woon-zorgcentra voor ouderen in de directe omgeving.” Ze is onlangs samen met Remi van Wersch op pad geweest in het centrum van Sittard om de oversteektijd eens nader te bestuderen. Op basis hiervan hebben ze een brief aan het college van burgemeester en wethouders gestuurd waarin ze aandacht vragen voor deze problematiek. ,,We zijn allebei 68 jaar oud, dus we vallen binnen onze doelgroep”, zegt Van Wersch. ,,We zijn bij een aantal oversteekplaatsen gaan kijken en merken op dat je flink moet doorstappen. Daarbij valt op dat niet alleen senioren moeite moeten doen om op tijd aan de overkant te komen”, zegt hij. Volgens Van Wersch geldt dat ook voor mensen met bijvoorbeeld kinderwagens of volle winkeltassen. ,,Het lijkt in eerste instantie een klein idee, maar het gaat veel mensen aan”, zegt hij.

bron: Limburgs Dagblad 2017

 

Stand van zaken 2018:

Het artikel heeft geleid tot meerdere adhesiebetuigingen van inwoners. Verder zijn vragen aan B en W gesteld door een politieke partij en tenslotte zijn ze ook uitgenodigd voor een gesprek op het gemeentehuis. Daarover (maar ook over vele andere zaken) wordt op korte termijn een brief naar de fractievoorzitters gestuurd om deze zaken in te brengen bij het overleg met de informateur mbt de coalitievorming.

 

Remi is anno 2021 nog steeds voorzitter van de Adviesraad Ouderenbeleid Sittard-Geleen.

Klik hier voor Remi van Wersch in de Simpelveldse Tak.

error: