Genealogische website Warsage

mandolineorkest

Vaals had vanaf 1949 een mandoline-orkest met de naam Edelweiss. In 1952, het jaar waarin deze foto werd genomen, telde het orkest 21 leden waarvan slechts negen vrouwen. Helemaal links, de eerste op de middelste rij is Piet van Wersch en aan zijn voeten als eerste links Willy Vanwersch.
Piet zat achter het slagwerk en zijn broer Willy werd eerste mandolinespeler. De club oefende in de Koperstraat in Vaals bij café Gouders.

 

willy-vanwersch-1940
september 2013

 

 

Nieuwe voorzitter
In de afgelopen vergadering van de Stichting Kunstzinnige Vorming heeft Dhr. Willy Vanwersch uit Vaals officieel zijn voorzitterschap overgedragen aan Dhr. Björn Grannetia uit Vaals.
Bij monde van de kersverse voorzitter werd Dhr. Willy Vanwersch hartelijk bedankt voor zijn jarenlange en onvermoeibare inzet voor de kunstzinnige opvoeding van de basisschoolleerlingen in de gemeente Vaals.
Voor de bescheiden Willy Vanwersch zijn de bedankjes niet nodig, voor hem waren de blije kindergezichtjes tijdens een voorstelling of workshop beloning.

 

In september 2013 nam Willy afscheid als voorzitter van de Stichting Kunstzinnige Vorming Vaals. Willy staat rechts op de foto.

 

In 1950, 1952, 1954 en 1955 won het orkest een eerste prijs. De dirigent was J. Georg uit Heerlen. Die leidde als muziekleraar diverse orkesten. In de zestiger jaren was J. Savelsberg de dirigent.

bron: tussen twee grenzen 1900-2000, uitgave Heemkundekring Sankt Tolbert 

 

Klik hier voor Piet Vanwersch in de Kerkraadse Tak.
Klik hier voor Willy Vanwersch in de Kerkraadse Tak.

error: