Genealogische website Warsage

paul van weerschTrekking Grote Club Actie

Twee Limburgers winnen hoofdprijs.

HEERLEN – Op 7 en 9 december jongstleden heeft notaris A. van Kaay uit Tilburg de trekkingen verricht van de Grote Club-Actie ’81. Van de 3.168 prijzen, verdeeld over 32 regio’s in het hele land, vielen 105 prijzen, waarbij twee hoofdprijzen, in Limburg. Het zijn een bejaarde heer uit Swalmen en de 16-jarige Paul van Weersch uit Heerlen.

 

De landelijke actie werd voor de zevende keer gehouden. Het doel van de Grote Club-Actie geld ter beschikking te krijgen voor sport- en culturele verenigingen. Dit geld verkrijgt men via de verkoop van loten. De totale omzet bedroeg dit jaar 3,4 miljoen gulden.

 

Paul van Weersch woont aan de Egstraat 80 in Heerlen. Als hoofdprijswinnaar mag hij met zeven anderen een week lang gaan genieten in een van de sterrenbungalowparken van Sporthuis Centrum.

De 16-jarige Paul is leerling van het Bernardinuscollege, 3-HAVO. Hij is een fervent voetballer en speelt bij RKHBS. Voor die vereniging verkocht hij ook loten voor de Grote Club-Actie. In heel Limburg deden ruim 100 verenigingen aan de actie mee. Men verkocht in totaal 105.000 loten waarvan de opbrengst naar rato van het aantal verkochte loten ter vereniging wordt verdeeld.

 

Onder de foto staat: Karel van Knippenberg, p.r.o. van het Limburgs Dagblad feliciteert Paul van Weersch met zijn hoofdprijs.

bron: Limburg Dagblad 22 december 1981

 

Klik hier voor Paul van Weersch in de Losse Takken.

error: