Genealogische website Warsage

2022

nine fashionWelkom! Nine Fashion Store komt naar Middelburg
20 dec 2022

Top! Dameskledingzaak Cecil Middelburg is nog maar net vertrokken uit de Langeviele, maar er is al meteen een nieuwe huurder: NINE Fashion Store. Als alles meezit opent die nieuwe winkel in februari, op nummer 37.

Nico Fierloos van Arca Retail stelde de eigenaar van de winkel, Ferd van Wersch, graag aan ons voor, tijdens de sleuteloverdracht. Zo konden we meteen afspreken elkaar weer te treffen in de winkel op het moment dat die er klaar voor is.

 

Nine Fashion Store is nu gevestigd in Bergen op Zoom, maar zal daar, na de opening van de winkel in Middelburg, een stuk kleiner worden of zelfs helemaal verdwijnen. Ferd legde uit dat er relatief veel leegstand is in die stad, iets wat we afgelopen zomer ook al hoorden van andere ondernemers uit die contreien.

 

Je gunt het geen stad, maar nu we er een beetje meer over lezen beseffen we eens te meer dat ook wij weliswaar altijd waakzaam moeten blijven, maar dat we op dit moment toch echt nog wel blij mogen zijn met de beperkte leegstand in Middelburg. Hier zitten we op zo’n 5 procent, in Bergen op Zoom ligt dat percentage veel hoger.

bron: Wijzijndestad.nl

2019

Denk je aan Ferd, dan denk je aan nieuwe trends, mode en iemand die je altijd met een vrolijke glimlach begroet. Het is dus niet voor niets dat veel mensen zijn shop in ’t Vierkantje weten te vinden. Al bijna vier jaar onderneemt hij in onze binnenstad en dat is hem om het lijf geschreven. Hij opende de afgelopen vier jaar twee winkels, een voor dames en de ander voor heren. Maar het bleef een droom om alles op één plek te hebben. Dat is gelukt en de deuren van Nine Fashion Store zijn officieel open. Wij kletsen met Ferd van Wersch (38) over zijn groeiende business en de nieuwe uitstraling van zijn nieuwe winkel.

 

nine fashion
Sanne Kloos, Johnny Lodders, Ferd van Wersch.
foto: Aangenaam Bergen op Zoom.nl

Gaat de business zo goed dat jullie zoveel groter konden?
Ferd: “Dat vragen veel mensen, maar eigenlijk heeft het alles te maken met een stukje naamsbekendheid. Toen dit pand vrijkwam, hebben veel buurtondernemers mij getipt. Na vier jaar ondernemen op dezelfde plek was ik toe aan iets nieuws en dit kwam op het juiste moment op mijn pad. Daar ben ik heel blij mee, ik merk dat hier zoveel loop is. Wat grappig is, dit pand heeft twee huisnummers, dus ooit waren dit twee aparte panden. Daar maak ik nu gebruik van door de dames- en herencollectie ook echt apart van elkaar te hangen. Zelfs de pashokjes zijn gescheiden en dat is iets wat ik altijd heb gezegd als ik de twee winkels zou combineren.”

 

Wat maakt jullie brand zo populair?
“We zitten bovenop de laatste trends en merken dat leveranciers graag met hun collectie in onze winkel willen liggen. Dat komt echt door de nieuwe uitstraling die in de smaak valt. Dat zorgt ervoor dat wij onze collecties heel snel kunnen wisselen en op de laatste mode kunnen inspelen. Daar krijgen we veel leuke reacties op en we merken dat mensen daarvoor de winkel bezoeken.”

 

Wat voor type mens stapt hier binnen?
“Iemand die met de trend meegaat. Als je kijkt naar leeftijd shopt een jongen van 12 hier een maatje XS, maar stapt een jonge vader van 50 binnen voor een complete outfit. Juist dat is leuk! Voor vrouwen hebben we merken als Nikki met rokjes en shirts die heel gekleed zijn, maar ook het merk Reinders dat sportief is. Doordat de merken snel veranderen, is er altijd wel iets nieuws.”

 

nine fashion store

Wat wil je uitstralen met deze nieuwe look & feel?
“Met dit nieuwe concept is het echt een store, groot en ruimtelijk. Daarom hebben we de naam van Nine Fashion in Nine Fashion Store veranderd. We wisten vanaf het begin wat we met de inrichting wilden. Met metalen, zwarte rekken, de zwarte toonbank en betonlook vloer. Dat is precies zo geworden. Zelfs nieuwe merken bieden aan om in onze winkel te liggen en dat is een mooi compliment.”

 

Nu dames en heren op één locatie, wat maakt het verschil?
“Het is voor een jongen niet leuk als hij met z’n vriendin gaat shoppen en er maar een beetje bijstaat. Vrouwen helpen hun vriend vaak met uitzoeken en dat is andersom toch minder, waardoor vrouwen zich snel opgelaten voelen als ze voor zichzelf shoppen. Hier kunnen ze allebei een outfit scoren en dat is gewoon veel makkelijker.”

bron: Aangenaambergenopzoom.nl

2018

nine fashion

Ferd van Wersch heeft dé gunfactor: ‘Ik ben elke dag met Nine Fashion bezig’

Door Natascha Droste 26 oktober 2018.
www.indebuurt.nl

 

Ferd van Wersch (38) werkt al twintig jaar in kledingwinkels in Bergen op Zoom. Hij was jarenlang het gezicht van NewStyle en Village, totdat hij zijn eigen winkel in het Vierkantje startte. Vandaag bestaat Nine Fashion vier jaar en gaan wij langs bij deze winkelheld.

 

Ferd is niet alleen bekend in Bergen op Zoom. Mensen uit Rotterdam en Zeeland komen naar onze stad voor zijn winkel. Dat heeft hij te danken aan één belangrijk ding: de gunfactor!

 

Rapper Boef
Ferds winkel Nine Fashion wordt ook steeds bekender op social media. “Dat was ook echt grappig! Twee jaar geleden kwam Rapper Boef – razend populair bij een jonge doelgroep – onverwachts naar de winkel. Boef vertelde op Snapchat dat hij onderweg was naar Nine Fashion in Bergen op Zoom.” Binnen no time stond de hele straat vol fans. “Dat was bizar! We hebben de deur een uur dichtgegaan om de fans buiten te houden.”

 

Respect
Mensen stappen binnen, zeggen Ferd even gedag. Juist dat vindt hij zo leuk! “Ik ben elke dag met Nine Fashion bezig.” En vandaag precies vier jaar voor zichzelf. Hoe bevalt dat? “In een winkel meehelpen is heel anders. Nu ik zelf een winkel run, heb ik nog meer respect voor mijn oude managers. Hoe deden zij dat toen?” Gelukkig gaat het Ferd heel goed af: “Iedere jaar hangt het weer voller met kleren en er komt binnenkort een verrassing aan.” Wat blijft nog even spannend…

 

Ook voor dames
Ferd heeft twee winkels in het Vierkantje: “Vroeger verkocht ik dames en heren in één shop. Nu zit de dameswinkel in de Kortemeestraat, daar verkopen we topmerken als NIKKI en Reinders. Ik sta vooral in Nine Fashion aan de Kremerstraat.”

 

Je merkt dat de mensen hier echt voor Ferd shoppen. Even een praatje maken, dan haalt hij weer een DJ naar de winkel met hapjes en drankjes. Ferd zorgt voor de sfeer en de rest gaat vanzelf. Hetzelfde geldt voor zijn collega’s Johnny Lodders en Sanne Kloos, waarmee hij vanaf het begin samenwerkt. “Wij weten wat we aan elkaar hebben.” Deze man gun je gewoon een fijne winkel in onze stad!

Klik hier voor de Facebookpagina van Nine Fashion.
Klik hier voor Ferd van Wersch in de Heerlense Tak.

error: