Nine Fashion

nine fashion

Ferd van Wersch heeft dé gunfactor: ‘Ik ben elke dag met Nine Fashion bezig’

Door Natascha Droste 26 oktober 2018.
www.indebuurt.nl

Ferd van Wersch (38) werkt al twintig jaar in kledingwinkels in Bergen op Zoom. Hij was jarenlang het gezicht van NewStyle en Village, totdat hij zijn eigen winkel in het Vierkantje startte. Vandaag bestaat Nine Fashion vier jaar en gaan wij langs bij deze winkelheld.

Ferd is niet alleen bekend in Bergen op Zoom. Mensen uit Rotterdam en Zeeland komen naar onze stad voor zijn winkel. Dat heeft hij te danken aan één belangrijk ding: de gunfactor!

Rapper Boef
Ferds winkel Nine Fashion wordt ook steeds bekender op social media. “Dat was ook echt grappig! Twee jaar geleden kwam Rapper Boef – razend populair bij een jonge doelgroep – onverwachts naar de winkel. Boef vertelde op Snapchat dat hij onderweg was naar Nine Fashion in Bergen op Zoom.” Binnen no time stond de hele straat vol fans. “Dat was bizar! We hebben de deur een uur dichtgegaan om de fans buiten te houden.”

Respect
Mensen stappen binnen, zeggen Ferd even gedag. Juist dat vindt hij zo leuk! “Ik ben elke dag met Nine Fashion bezig.” En vandaag precies vier jaar voor zichzelf. Hoe bevalt dat? “In een winkel meehelpen is heel anders. Nu ik zelf een winkel run, heb ik nog meer respect voor mijn oude managers. Hoe deden zij dat toen?” Gelukkig gaat het Ferd heel goed af: “Iedere jaar hangt het weer voller met kleren en er komt binnenkort een verrassing aan.” Wat blijft nog even spannend…

Ook voor dames
Ferd heeft twee winkels in het Vierkantje: “Vroeger verkocht ik dames en heren in één shop. Nu zit de dameswinkel in de Kortemeestraat, daar verkopen we topmerken als NIKKI en Reinders. Ik sta vooral in Nine Fashion aan de Kremerstraat.” Je merkt dat de mensen hier echt voor Ferd shoppen. Even een praatje maken, dan haalt hij weer een DJ naar de winkel met hapjes en drankjes. Ferd zorgt voor de sfeer en de rest gaat vanzelf. Hetzelfde geldt voor zijn collega’s Johnny Lodders en Sanne Kloos, waarmee hij vanaf het begin samenwerkt. “Wij weten wat we aan elkaar hebben.” Deze man gun je gewoon een fijne winkel in onze stad!

Klik hier voor de Facebookpagina van Nine Fashion.
Klik hier voor Ferd van Wersch in de Heerlense Tak.

Een Stamgenoten website