Genealogische website Warsage

nancy van Wersch

Nancy van Wersch: “Schoonmaken? Ik ben erg in mijn nopjes!”

 

In het kader van het vorig jaar gestarte IDU-proces is de 30-jarige Nancy van Wersch als stagiaire werkzaam bij Balanz Facilitair. Na een aantal werkplekken te hebben doorlopen, is het Nancy nu gelukt om per 1 december 2015 een contract in de wacht te slepen. Nancy is hier niet alleen erg blij mee, ze hoopt dat ze op deze werkplek uiteindelijk haar eigen project mag krijgen. Van begin tot het einde willen we jullie laten zien hoe Nancy, mede door de inzet van Rigje Severens (IDUconsulent), Wim Offermans (leidinggevende Beschut OZL), Hub Vluggen (Balanz) en Theo Janssen (Jobcoach) het hele traject succesvol heeft doorlopen.

 

We laten betrokken personen kort aan het woord.
Rigje Severens: “Nancy heef in het begin van het traject de nulmeting doorlopen. Deze meting is bedoeld om Nancy zo goed mogelijk in kaart te brengen, zodat we weten wat we samen kunnen doen om haar een stapje verder te brengen. Vervolgens is er in samenwerking met leidinggevende Wim Offermans en Nancy een trajectplan opgesteld, waarin de doelstellingen en leerdoelen van Nancy zijn bepaald. Eén van de doelstellingen is dat Nancy een stageplek binnen de schoonmaak krijgt (I-Instroom).”

 


In goed overleg en met de medewerking van Wim Offermans is Nancy vanuit haar beschutte werkomgeving als stagiaire geplaatst bij Hub Vluggen (Balanz).
Hub Vluggen: “Binnen de beschutte afdeling op de Wenckebachstraat heeft Nancy de begeleiding gekregen die ze nodig heeft (op het gebied van basis werknemers-en vakvaardigheden in de schoonmaakbranche). Nancy heeft zowel binnen als buiten WOZL ervaring opgedaan. Zo heeft Nancy het bewijs geleverd dat ze goed kan werken in de schoonmaak (D-Doorstroom).”

 

Theo Janssen: “Per 1 december 2015 is Nancy in dienst van Balanz Facilitair. Na het doorlopen van het hele proces is ze klaargestoomd om nu uit te stromen naar schoonmaak. Om een duurzame plaatsing te realiseren zal ik haar in de komende tijd ondersteunen om dit resultaat kracht bij te zetten (U-Uitstroom).”

 

En wat vindt Nancy zelf van wat ze heeft bereikt? “Ik ben erg blij dat ik het zover geschopt heb (uiteraard met hulp van Rigje, Wim, Hub en Theo). Ik kán en mág nu eindelijk het werk doen wat ik zo graag wil doen en dat is schoonmaken. Ik kom met plezier naar mijn werk en heb erg leuke collega’s. Verder is het ook nog een voordeel dat ik kort bij huis ben en in mijn eigen omgeving mag werken. Ik zal mijn best doen en hoop dat ik dit werk lang zal mogen uitvoeren. Ik ben erg in mijn nopjes! 

bron: Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg, 1e jaargang, december 2015.

 

Klik hier voor Nancy van Wersch in de Kerkraadse Tak.

error: