Mientje van Wersch

Mientje van wersch

Mientje van Wersch was de dochter van winkelier Jan Leonard van Wersch en Maria Habets. Mientje, eigenlijk Hermina Anna, was hun jongste, als zesde geboren kind in 1899. Zij ontving deze kaart voor haar komende 11de verjaardag.  Zij trouwde in 1922 met Mathias Savelsbergh en zij kregen elf kinderen.

van wersch

Beste Mientje
Natuurlijk moet ik je ook een kaart sturen, anders kom je mij
misschien een pak slagen geven. en
daar houdt ik niet van. Hoe vindt
je deze kaart. zooals dit meisje je de
bloemen toewerpt, zoo werp ik je mijn
groeten toe, maar ik doe het op een
ansichtkaart.

Gerard Zoutenbier.

Deze kaart werd op 31 oktober 1910 verstuurd en werd op die dag tussen 4 en 5 uur ‘s middags afgestempeld. Achter de datum staat namelijk 4-5N.
In Kerkrade werd de kaart nogmaals afgestempeld. Die stempel staat ondersteboven en werd op 1 november 1910 afgestempeld.
Op de kaart staat ook B 4. Dat verwijst naar wijk B deel 4 in Kerkrade. Een plaats werd vroeger voor het kadaster verdeeld in wijken. Die wijken kregen vervolgens de letters van het alfabet waarbij de A stond voor het centrum. Vervolgens werd er een kaart getekend van wijk A met daarin de huizen en de grond. Elk stukje grond of huis kreeg een kadasternummer.

Zij woonden in de Geleenstraat 62 in Heerlen waar haar man met zijn broer een veehandel had onder de naam Gebr. Savelsbergh.

savelsbergh
1932

Klik hier voor Mientje van Wersch in de Kerkraadse Tak.

Een Stamgenoten website