Genealogische website Warsage

2012

Overslagbedrijf A2 – Logistieke service van a tot z
overslagbedrijfMax van Wersch: “Door de week is hier overigens 24 uur per dag bedrijvigheid.”
Overslagbedrijf A2 in Gronsveld voorziet in de tijdelijke opslag van goederen. Het bedrijf beschikt op een terrein tussen de A2 en de Maas over 14 loodsen met een totale opslagcapaciteit van 55.000 m², goed voor 14 voetbalvelden. De principes ‘just-in-time’ en ‘value added logistics’ draagt Overslagbedrijf A2 hoog in het vaandel. “Van hieruit vertrekken elke dag meerdere vrachtwagens volgeladen met pallets naar bestemmingen in heel Europa.”

Jean van Wersch, de opa van huidig directeur Max van Wersch, begon in 1972 kleinschalig: “Hij had een groothandel in groenten en fruit. In 1972 verhuurde hij een loods aan DSM voor de tijdelijke opslag van chemische producten. Langzaam maar zeker stapte hij over van de groothandel naar de overslagbranche. In 1992 hebben wij ons terrein flink uitgebreid en aan de andere kant van het spoor verder ontwikkeld,” aldus de zaakvoerder.

Alles welkom
Overslagbedrijf A2 is een echt familiebedrijf. De vader van Max, Erich van Wersch, zit ook in de zaak. Allerlei goederen, die tijdelijk moeten worden opgeslagen voordat ze naar de klant gaan, zijn welkom op het enorme terrein in Gronsveld. Max van Wersch: “Een groot deel van de loodsen is vast in gebruik door Owens Illinois uit Maastricht, voorheen bekend onder de naam Verenigde Glasfabrieken. Op pallets staan daar allerlei soorten glasverpakkingen tijdelijk opgeslagen. Van cola- en bierflesjes tot en met Remia- en Calvé-flessen en de bekende glazen potjes van HAK. Ze wachten allemaal op vervoer naar de eindverwerkers.”

max van wersch
Max van Wersch, eigenaar Max Trans

De halve wereld rond
De opslagtijd varieert van een dag tot een maand, en soms zelfs langer. “De glazen potjes voor doperwten moeten echt tijdens bepaalde weken geleverd worden, want dat is een seizoensgebonden product. Dat heb je bij conservengroenten wel vaker. Pallets met glasproduct gaan de halve wereld rond. Ik weet dat sommige pallets zelfs in China terechtkomen. Van hieruit vertrekken elke dag meerdere vrachtwagens volgeladen met pallets naar bestemmingen in heel Europa,” aldus Max van Wersch.

Focus op corebusiness
Externe aannemers van Owens Illinois staan in voor de behandeling van de pallets met glazen verpakkingen. “Daar hebben wij geen omkijken naar,” legt Max van Wersch uit. “Vrachtwagens leveren de pallets hier af. Ook de heftruckchauffeurs, die de pallets van en naar de loodsen rijden, werken voor een extern bedrijf. Onze ‘corebusiness’ is de verhuur van loodsen voor tijdelijke opslag. Door de week is hier overigens 24 uur per dag bedrijvigheid. De heftruckchauffeurs werken in ploegendienst. Dat sluit aan bij de werktijden van de glasfabrieken in Maastricht. Die werken ook de klok rond.”

Het productiebedrijf van André Rieu geldt als belangrijke klant van Overslagbedrijf A2. Max van Wersch: “Zij huren bij ons drie loodsen permanent, voor de opslag van podium- en decorstukken, stellages enzovoort. Het nagebouwde kasteel van Schönbrunn in Wenen ligt hier ook in verschillende delen opgeslagen.”

Containertransport
Sinds 1994 is zusterbedrijf Max. Trans A2 actief in nationale en internationale transporten van zeecontainers en goederenvervoer. “Het gaat dan met name om vervoer van zeecontainers vanuit de havens van Rotterdam en Antwerpen naar het Duitse Ruhrgebied. Zendingen, waarbij tijd en snelheid een belangrijke rol spelen. Het transport van containers brengt een aantal extra handelingen met zich mee, onder andere papierwerk. Voor dit transport beschikken we over een aantal vrachtwagens en hebben we zeven chauffeurs in dienst. We werken met ‘just-in-time’-leveringen,” aldus ondernemer Max van Wersch.

55.000 m² opslagcapaciteit

overslagbedrijfOverslagbedrijf A2, gespecialiseerd in transport en logistiek, beschikt in Gronsveld over 55.000 m² opslagcapaciteit in verschillende varianten:
Ongeïsoleerde loodsen;
Ongeïsoleerd met ingebouwde dockshelters;
Geïsoleerd met asfaltvloer en dockshelters;
Geïsoleerd met betonvloeren geschikt voor stellingen en dockshelters.
Meerwaarde in logistiek

Klanten de zorg van de opslag en het transport van hun producten geheel uit handen nemen: dat is de filosofie van Overslagbedrijf A2 in Gronsveld. Steeds vaker werkt het bedrijf volgens het principe van ‘value added logistics’, in goed Nederlands: meerwaarde in logistiek. Een mooi voorbeeld daarvan vormt een Zuid-Afrikaanse klant. Allerlei soorten meubels voor kinderkamers en kinderwagens worden tijdelijk opgeslagen op het terrein in Gronsveld. Van daaruit gaan ze met zeecontainers naar Zuid-Afrika. Overslagbedrijf A2 verzorgt de totale logistiek: van de fabriek naar Gronsveld, van Gronsveld naar de haven in Rotterdam/Antwerpen en van daar per containerschip naar Zuid-Afrika. Administratieve afhandeling, opslag, verscheping per zeecontainer: Overslagbedrijf A2 regelt alles, van a tot z.

bron: Limburg Manager | Op 14 juni 2012

Klik hier voor de website van Max van Wersch
Klik hier voor Max van Wersch in de Kerkraadse Tak..

error: