Genealogische website Warsage

2017

maud van weersch

Powervrouw Maud van Weersch: ‘Ik heb meer nodig dan alleen maar achter mijn bureau zitten’

Gepubliceerd op: 17 juli 2017 | Artikel uit Nijmegen Business editie 05 – 2017 | Bedrijf: MAUD

Een powervrouw is een dame die zich onderscheidt op een bijzondere manier, bijvoorbeeld door ondernemerschap of inzet voor de maatschappij. De regio Arnhem en Nijmegen kent veel van zulke krachtige vrouwen en in de rubriek Powervrouwen geven we hen een welverdiend podium. Deze editie: Maud van Weersch, kandidaat-notaris bij DAAN Advocatuur & Notariaat.

Bedrijf: DAAN Advocatuur & Notariaat
Functie: Kandidaat-notaris
Omschrijving: Maud is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en werkt sinds mei bij DAAN. Daarnaast heeft zij diverse nevenfuncties.
Meer weten? www.daanlegal.nl

Hoe ziet je carrière tot nu toe eruit? 

“Sinds kort werk ik bij DAAN Advocatuur & Notariaat in Arnhem, een niche-kantoor gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. DAAN heeft een moderne, niet-traditionele kantoorsetting en een no-nonsense aanpak, wat heel erg bij mij past. Daarvoor ben ik achttien jaar verbonden geweest aan Hoge van Gerven in Nijmegen, waarvan de laatste vijf jaar als partner. Wat ik zo leuk vind aan mijn vak is het contact met cliënten: samen sparren, verbinden en adviseren. Daarnaast hou ik van de uitdaging om hetgeen de ondernemer heeft bedacht in een waterdicht juridisch jasje te gieten. Ik noem mijzelf soms ook wel eens juridisch architect. Immers, ik ontwerp en bouw mee aan de onderneming van mijn cliënt.”

Je hebt ook diverse nevenfuncties. Hoe combineer je deze verschillende rollen?

“Inderdaad, ik ben lid van een aantal businessclubs en vervul verschillende bestuursfuncties. Mijn agenda is daardoor ook in de avonduren meestal goed gevuld en dat maakt het een uitdaging om een balans te vinden tussen privé en zakelijk. Ik haal er echter ontzettend veel energie en inspiratie uit, heb er veel plezier in en dan is het allemaal geen opgave. En tja, ik heb nu eenmaal meer nodig dan alleen maar achter mijn bureau zitten.”

Wat versta je onder een ‘powervrouw’? 

“Volgens mij is het gender-neutraal, het hoeft niet per se een vrouw te zijn. Ik bewonder mensen die vasthouden aan het bereiken van de grote of kleine doelen die zij zichzelf hebben gesteld, met behoud van authenticiteit en met respect naar anderen toe. Dat vind ik echte powerpersonen.”

Welke bekende powervrouw bewonder je? 

“Ik heb niet echt één rolmodel. Er zijn verschillende mensen die ik bewonder. Ik probeer mijn eigen draai en ‘fingerprint’ te geven aan wat ik van hen leer en probeer uit of het ook voor mij werkt.”

Waar haal je je energie en inspiratie vandaan?

“Ik vind het heerlijk om te observeren en haal mijn inspiratie uit wat ik allemaal hoor en zie. Mijn energie houd ik op peil door ook regelmatig bezig te zijn met niet werkgerelateerde dingen. Zo sport ik minimaal drie keer per week met trainer Tycho Jacobs bij Harbor Gym in Nijmegen en volg ik een cursus interieurontwerp en styling. Zit ik helemaal buiten mijn comfortzone moodboards te maken: heerlijk!”

Wat is je motto? 

“Opstaan en doorgaan, nooit opgeven. Het kan soms tegenzitten, maar het is toch mijn ervaring dat elke tegenslag ‘in the end’ weer veel oplevert. En – waar ik zelf misschien nog niet goed genoeg in ben – vier je successen.”

Wat zijn jouw ambities voor de toekomst? 

“Je moet – ook binnen een traditionele branche als het notariaat – blijven ontwikkelen en innoveren. Mijns inziens kan het binnen mijn beroep op sommige punten wel wat moderner en frisser. Ik vind het een uitdaging om daarmee aan de slag te gaan en het net even anders te doen.”

Bron:  Arnhem Business juli 2017

 

Klik hier voor Maud van Weersch in de Wijlrese Tak.

error: