Willem van Wersch uit België

1910-1976

Willem van Wersch werd in 1910 in België geboren als vierde kind van vijf uit het huwelijk van Frans van Wersch en Palmyre d’Or. Frans was eerst vertegenwoordiger van het Franse verfmerk Lévy Finger. Nadat de fabriek in 1940 zijn naam veranderde in Astal Celluco, werd hij hiervoor ook de vertegenwoordiger. Later werd hij eigenaar van de verffabriek in Amsterdam die deze verf voor Nederland maakte en niet van naam veranderde. De fabriek heet tegenwoordig Neverlak. Drie andere broers van hem zaten ook in de verf.

astralHet was dus niet gek dat Willem ook de verf inging. Hij voerde de vertegenwoordiging van het merk Astral Celluco. Aangezien zijn ouders in België woonden, bleef hij zelf daar ook wonen. Zijn opa had een verfwinkel in Heerlen en drie van zijn broers ook.

Hij trouwde in 1932 met Antoinette Pissoort en zij kregen drie kinderen waarvan de middelste helaas slechts twintig dagen oud werd. Het oudste kind was Paul en het derde kind heet Muriël. Willem overleed in 1976.

Paul van Wersch, de zoon van Willem, werd in 1934 geboren en overleed in Gent in 2002, slechts 66 jaar oud. In 1957 trouwde hij met Arlette Deheneffe. Zij kregen een dochter Fabiënne. Paul had een verfwinkel aan de Brusselestraatweg in Gent.

Muriël van Wersch kreeg samen met Christian Caspar twee kinderen: Citial en Riego. Zij kregen de achternaam van hun moeder.

Klik hier voor Willem van Wersch in de Heerlense Tak.
Klik hier voor Paul van Wersch in de Heerlense Tak.

Een Stamgenoten website