Genealogische website Warsage

In 1947 werd Kurt van Wersch in Aken geboren. Zijn vader zat in het verenigingsleven en wellicht vandaar dat Kurt als  jongeman lid werd van de Vorweider Jungenspiel Nassau. Jaarlijks organiseren zij tijdens de kermis allerlei feesten. In 1966 werd  Kurt tot meikoning gekozen.

 

Kurt volgde zijn opleiding aan de Studium Fachhochschule Aachen Textilchemie waaraan hij zijn Diplom Ingenieur behaalde. Dat staat gelijk aan master of engineering. Hij werd aangenomen bij de Fa. Monforts Textilmaschinen GmbH & Co. in Mönchengladbach. In 1981 was hij hier afdelingsmanager Proces techniek. Hij maakte carrière binnen het bedrijf en eindigde tenslotte als manager Technische Textilien.

 

In de loop der jaren had hij verschillende uitvindingen gedaan om het productieproces van het verven van textiel te verbeteren. Hij kreeg daarvoor veertig patenten. In 1998 kreeg hij van de Vereins Deutscher Textilveredlungsfachleute de jaarlijkse Egon Elöd prijs vanwege zijn wetenschappelijke publicaties in tijdschriften. Artikelen over het verven van textiel en de afwerking van denim textielmethodes. Vanaf 2000 tot 2007 was hij lid van de Raad van Bestuur van deze vereniging. In 2010 werd hij tot 2016 hun voorzitter. Hierna trad hij regelmatig op als dagvoorzitter.

 

De prijzen bleven komen. Zo ook in februari 2005 toen Montforts Textilmaschinen een prijs van de Duitse Kamer van Koophandel kreeg voor hun productieproces om textiel te verven. Deze prijs werd door de verantwoordelijke Kurt van Wersch in ontvangst genomen.

 

Na zijn pensionering bleef hij als consultant aan Montforts verbonden. In juni 2017 werd hij tijdens het tweejaarlijkse congres vanwege zijn inzet bij en door de Duitse Vereniging van Vakmensen voor Textielveredeling (VDTF) geprezen.  Maar ook is hij nog steeds werkzaam (ondanks zijn pensioen) als senior consultant bij Montforts.  Daarbij is hij wereldwijd bekend als de man met het gedistingeerde uiterlijk.

 

Een van zijn hobby’s is cabriolets, maar ook koken. In 2007 combineerde hij beide hobby’s en schreef een Kochbuch für Cabrio-Fahrer. 

 

Klik hier voor Kurt van Wersch in de Losse Takken 3.

error: