Genealogische website Warsage

krant-jetteke
1920

Kind door auto overreden

Gistermiddag omstreeks vier uur, had alhier op het Stationsplein een ernstig ongeluk plaats. Het elfjarig dochtertje van dhr. F. van Wersch speelde daar met enige andere kinderen en klom nu en dan op een daar stilstaande auto. Eensklaps zette de autobestuurder v.d. S. uit Valkenburg achteruit, waardoor het kind van de auto viel en onder het achterwiel geraakte, dat een paar malen over de linkerzijde van het kind ging. Direct werd de chauffeur gewaarschuwd die onmiddellijk stopte. Met vereende krachten werd het kind onder de auto gehaald en naar het hospitaal vervoerd, waar het bij aankomst reeds was overleden. Volgens afgelegde verklaringen heeft de chauffeur geen schuld. Men kan zich de droefheid der ouders voorstellen, die op deze wijze hun geliefd kind verliezen.

bron: Limburgsche Courant

 

 

texelse-cour-7-apr-1920Het altijd dreigend gevaar,
Het 11 jarige dochtertje van den heer F. v. Wersch te Heerlen had zich achter aan een stilstaande auto vastgeklemd. Toen de chauffeur weg zou rijden en draaien moest viel het meisje, kwam onder de wielen terecht en werd dood opgenomen.

bron: Texelse Courant 7 april 1920

Dit ongeluk was gebeurd op 31 maart 1920 om half vijf ’s middags. In augustus 1919 stond zij met haar witte jurkje nog op de praalwagen van de brandweer tijdens het  koninginne-feest in Heerlen. Haar vader was commandant van de vrijwillige brandweer in Heerlen.

koninginne-optocht

Ter gelegenheid van de verjaardag van H.M. de Koningin werden op 30, 31 augustus en op 1 september in Heerlen volksfeesten gehouden waarin ook ruimte was voor anti annexionistische uitingen. België had namelijk na de Eerste Wereldoorlog plannen om delen van zuid Nederland te annexeren.

 

Klik hier voor Jetteke van Wersch in de Heerlense Tak.

error: