Genealogische website Warsage

yvonne-van-wersch2ivon-vanwerschStem progressief PSO Faculteitsraadsverkiezingen Rechten Stem in de aangegeven volgorde Diana de Wolff,  Frans Kalkhoven, Yvonne van Wersch, Jeroen. Eichhorn, Margit Ansink, Henk-Jan Venema.

De PSO was het Progressief Studenten Overleg van de Universiteit Utrecht. Yvonne van Wersch, eigenlijk Ivon Vanwersch, was vice president van de Rechtbank Utrecht. In 1966 slaagde zij aan deze universiteit voor haar meestertitel in Sociaal Recht.

Yvonne van Wersch rasmijn
Foto: Ariën Rasmijn, 2014

In 2013 werd zij benoemd tot lid van het Gemeenschappelijke Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, St. Eustachius en Saba.
Vanaf september 2013 is zij rechter commissaris op Aruba. Het persbericht vermeldde destijds: Voor Van Wersch is Aruba nieuw. In de tien jaar dat Van Wersch het vak van advocaat beoefende, heeft zij zich bekwaamd in arbeidsrecht en letselschaderecht. Zij heeft drie grote rechtbanken van binnen gezien, Den Bosch, Amsterdam en Utrecht en het laatste jaar is zij strafrechter geweest. Ook is zij voorzitter van de Raad van Toezicht Rechtshulp Advocaten geweest.

Klik hier voor Yvonne van Wersch in de Heerlense Tak.

error: