Hotel Van Wersch in de Eifel

hotel van wersch
Boven de ingang staat het naambord Van Wersch

In de zeventiger jaren was er  een hotel Van Wersch in de Eifel (Simmerath, Breufeldstrasse).
Dit hotel was eigendom van Robin van Wersch. Robin werd door zijn oom Maxime uit Simpelveld grootgebracht. Maxime had natuurlijk het hotel in Simpelveld. Wellicht vandaar dat Robin een hotel, maar dan in Simmerath begon. Hij trouwde met Gabriele Nathaus en zij kregen een dochter.

robin van wersch

Het hotel werd later verkocht en werd een tehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen en volwassenen.

Robin is daarna met drie anderen een poederlak verffabriek in de buurt van Berlijn begonnen. Zijn vader had na de oorlog geld gekregen in het kader van Wiedergutmachung. De fabriek stond in Gänzlin.

Robin als vrolijke peuter

Robin van Wersch, Mitbegründer, Gesellschafter und Geschäftsführer der Ganzlin Beschichtungspulver GmbH, Ganzlin, ist nach schwerer Krankheit am 18. April 1999 gestorben. Nach vielen Jahren erfolgreicher Tätigkeit als selbstständiger Unternehmensberater gründete Robin van Wersch 1994 mit zwei Partnern das erste Pulverlack-Unternehmen in den neuen Bundesländern. Er gestaltete maßgeblich die Planung und die Errichtung des Betriebes und übernahm später die Leitung der Produktion. Sein zu früher Tod ist ein schmerzlicher Verlust für das Unternehmen und seine Belegschaft, die die Entwicklung des Unternehmens in Robin van Wersch´s Sinne fortführen wird.
M. Walther

Robin van Wersch, mede-oprichter, aandeelhouder en directeur van Ganzlin Beschichtungspulver GmbH, Ganzlin, is overleden na een langdurige ziekte op 18 april 1999 Na vele succesvolle jaren als een onafhankelijke business consultant stichtten Robin van Wersch en twee partners in 1994 de eerste poedercoating bedrijven in de nieuwe deelstaten. Hij had een belangrijke rol bij de planning en de oprichting van het bedrijf. Zijn vroegtijdige dood is een zwaar verlies voor de onderneming en haar personeel dat de ontwikkeling van het bedrijf in de zin van Robin van Wersch wil voortzetten.
M. Walther

Quelle: European Coatings Journal Issue: 6 / 1999

hotel van wersch

Waarschijnlijk is deze foto in 1987 gemaakt er gelegenheid van 75 jaar van Berthe van Wersch-Delhaye, moeder van Josianne en oma de kinderen Verbeek.
Helemaal rechts staan Susan Bardoul met haar moeder Irene Bardoul- Van Wersch, ook een dochter van Berthe van Wersch-Delhaye.

Robin was een neef van Berthe die met Leike van Wersch getrouwd was. Robin en Josianne hebben dezelfde opa.

vlnr:
Arthur Rijsterbosch (man van René Verbeek)
René Verbeek (zoon)
Marc Verbeek (zoon)
Ineke Hermans (vrouw van Mark Verbeek)
Berthe van Wersch-Delhaye (moeder van Josianne)
Alexandra Verbeek (docher)
Ton Verbeek (vader)
Josianna Verbeek-van Wersch (moeder)

Klik hier voor Robin van Wersch in de Simpelveldse Tak.

Een Stamgenoten website