Genealogische website Warsage

Twee foto’s van hotel Belvedere in Nadrin, ca. 20 km boven Bastogne in de Ardennen. Op de linkeransichtkaart van het hotel staat op de achterkant de naam van de eigenaar van het hotel: J. Vanwersch-Gatez. De rechterfoto werd in 2011 gemaakt.

Op andere ansichtkaarten stond de naam Jean Vanwersch maar dan met een achternaam van een andere vrouw Fagnant. Het blijkt dat Jean van Wersch eerst met haar getrouwd was.  Zij stierf jong en ligt begraven op het kerkhof van St. Roche. Op de grafsteen staat Van Wersch-Fagnant. Echter Jean trouwde opnieuw met Mimie Gatez. En hun graf, waar zij dus samen liggen, is in Nadrin. Wellicht staan zij op de linkerfoto bovenaan, zelf rechts op de bovenste foto aan de ping-pongtafel.

 

hotel-belvedere2
1963

Hotel Belvedère Het was een “modern hotel” want zij adverteerden op de muren met de opmerking Chauffage Central (centrale verwarming) en Eau Courante Chaude (stromend warm water). Op de achterkant van de kaart staat dat zij op 400m hoogte zitten, dat zij roeiboten hebben, een golfbaan, een visvijver en een solarium. Hoewel het hotel nog te vinden is op internet, valt het niet meer te boeken. Eind negentiger jaren tot 2009 was de heer M. Colla de eigenaar. Het hotel is in 2009 gesloten. Het had 19 kamers.

Het gebouw ligt op een berg waar aan de voet de Ourthe stroomt. Dat was natuurlijk extra aantrekkingskracht dus werd er mee geadverteerd.

 

Klik hier voor Jean Louis van Wersch in de Simpelveldse Tak

error: