Genealogische website Warsage

Henk van Wersch is behalve de zoon van de Kerkraadse apotheker Louis van Wersch, en oud opticien in Kerkrade, ook een fervent supporter van Roda JC,  de voetbalclub uit Kerkrade. Al in 1973 was hij voorzitter van de amateurafdeling van de club. In 1974 schreef de krant:

 

henk-roda-1974

Een gedeelte van het bestuur van Roda JC dat belangwekkende plannen ontvouwde. Zittend v.Ln.r.: Werner Hanneman, Jan Kupers, Hein Vondenhoff; Mathieu Gouder de Beauregard en Pierre Radermacher.Staande v.l.n.r.: Henk van Wersch, Toon Vreuls en Giel Strüver.
bron: Limburgs Dagblad, augustus 1974

Noot webmaster: het betrof uitbreiding en modernisering van de accommodatie in het Sportpark in Kerkrade.

 

henk-roda-1985
1985

Wie de schoen past…
Staatssecretaris Joop van der Reijden, Roda’s vicevoorzitter Henk van Wersch en burgemeester J. Smeets (vlnr) trekken onder het toeziend oog van Theo Boosten de voetbalschoenen aan om het nieuwe, overdekte tribunegedeelte in het Gemeentelijk Sportpark Kerkrade in te schieten. De staatssecretaris, die een half uur voor de aftrap van Roda JC-FC Twente, de gerenoveerde accommodatie officieel opende, bracht er tijdens het ludieke doelschieten op een papieren wand niet veel van terecht: hij werd derde en laatste. Henk van Wersch werd eerste en burgemeester Smeets derde.

bron: Limburgs Dagblad september 1985. Foto: Dries Linssen

henk-van-wersch-rodakopie

In januari 1989 presenteerde het nieuwe bestuur van Roda JC, nadat de ledenvergadering unaniem akkoord ging, zich aan de pers. Op de foto de ‘raad van elf die – elk met een eigen nauwkeurig omschreven taak – de nieuwe structuur binnen de Kerkraadse club gestalte moeten geven.

 

Zittend (v.1.n.r.): Arnold Hendriks (voetbaltechnische zaken), Theo Pickee (secretaris), Serve Kuyer (voorzitter), Wim Defèche (penningmeester), Henk van Wersch (vice-voorzitter en jeugdzaken). Staand (v.l.n.r.): Piet Thiemann (jeugdzaken tot 1 juli a.s.), Jo Kannekens (Stichting Roda ’80), Jo Hodiamont en Paul Wiertz (beiden verantwoordelijk voor de begeleiding van supporters), Frits Sprokel (PR en marketing), Jo Ploum (per 1 juli a.s. opvolger van Thiemann). Op de foto ontbreekt Jo Vreuls, die belast is met beheer, veiligheid en bouw.

bron: Limburgsch Dagblad januari 1989, foto: Wim Kusters

 

henk-van-wersch-optiekVanaf 1973 tot ca  2009 zat Henk, als vice-voorzitter, in het bestuur van Roda JC, een voetbalclub uit Kerkrade. Hij overleefde allerlei problemen in het bestuur en was  in 1988 voorzitter ad interim van Roda JC. Hij was daarnaast ook voorzitter van de amateurselectie.

 

Zijn vader was apotheker in Kerkrade die in zijn begintijd naast de apotheek ook brillenglazen aanmeette. Dat was toen gebruikelijk.

1929
1929

De apotheek werd overgenomen door zoon Loek en de brillenzaak werd voortgezet door zoon Henk. Henk is nog steeds betrokken bij Roda JC. Hij zit tegenwoordig in het Stichtingsbestuur. De optiekzaak wordt sinds 2006 door Henks dochter Judith geleid, de derde generatie onder de naam Van Wersch Opticiens, een 85 jaar oud bedrijf..

Van Wersch Opticiens

Kenmerkend voor het familiebedrijf is de persoonlijke aandacht voor de klant.

Van Wersch Opticiens in Kerkrade, is al ruim 80 jaar het adres voor uw brillen, zonnebrillen, sportbrillen en contactlenzen.

In 1930 oefende (opa) L. van Wersch al het vak van opticien uit. Destijds nog in combinatie met de apotheek aan de Hoofdstraat in Kerkrade. Daarna is de zaak overgenomen door Henk van Wersch en op 18 december 1962 verhuisde de zaak naar de Einderstraat 9, waar Judith nu alweer 8 jaar de scepter zwaait.

Vorig jaar heeft de winkel een facelift gekregen. In het nieuwe interieur komt de uitgebreide collectie dames, heren en kindermonturen, zonnebrillen en sportzonnebrillen nog beter tot zijn recht. Meerdere keren per jaar worden de optiekbeurzen bezocht, zodat altijd de nieuwste trends in de winkel hangen.
Enkele bekende merken uit de collectie zijn: Chloé, Michael Kors, Ray-ban, Calvin Klein, Porsche Design, Roberto Cavalli, Diesel enz.

Kenmerkend voor het familiebedrijf is de persoonlijke aandacht voor de klant. Er wordt ruimschoots de tijd genomen voor een uitgebreide oogmeting, u krijgt een goede advies bij het kiezen van uw bril of lezen. Tevens kunt u terecht voor de nieuwste generatie Varilux glazen die aangemeten worden met de visoffice zuil. Zo krijgt u een perfect 

maatwerkglas. Een familiebedrijf dat staat voor service, kwaliteit en vakmanschap. Draagt u liever contactlenzen? Dan ook bent u bij Van Wersch Opticiens aan het juiste adres. Team Van Wersch Opticiens hoopt u te mogen begroeten op het adres Einderstraat 9, Kerkrade- Centrum, tel. 045 -545 27 05.

Bron: Gezien 2014.

 

In 2017 nam Judith van Wersch definitief de zaak over van haar vader.

Klik hier voor Henk van Wersch in de Kerkraadse Tak.

error: