Henk van Wersch, opticien

Henk van Wersch is behalve de zoon van de Kerkraadse apotheker Louis van Wersch, en oud opticien in Kerkrade, ook een fervent supporter van Roda JC,  de voetbalclub uit Kerkrade. Al in 1973 was hij voorzitter van de amateurafdeling van de club. In 1974 schreef de krant:

henk-roda-1974

Een gedeelte van het bestuur van Roda JC dat belangwekkende plannen ontvouwde. Zittend v.Ln.r.: Werner Hanneman, Jan Kupers, Hein Vondenhoff; Mathieu Gouder de Beauregard en Pierre Radermacher.Staande v.l.n.r.: Henk van Wersch, Toon Vreuls en Giel Strüver.
bron: Limburgs Dagblad, augustus 1974

Noot webmaster: het betrof uitbreiding en modernisering van de accommodatie in het Sportpark in Kerkrade.

henk-roda-1985
1985

Wie de schoen past…
Staatssecretaris Joop van der Reijden, Roda’s vicevoorzitter Henk van Wersch en burgemeester J. Smeets (vlnr) trekken onder het toeziend oog van Theo Boosten de voetbalschoenen aan om het nieuwe, overdekte tribunegedeelte in het Gemeentelijk Sportpark Kerkrade in te schieten. De staatssecretaris, die een half uur voor de aftrap van Roda JC-FC Twente, de gerenoveerde accommodatie officieel opende, bracht er tijdens het ludieke doelschieten op een papieren wand niet veel van terecht: hij werd derde en laatste. Henk van Wersch werd eerste en burgemeester Smeets derde.

bron: Limburgs Dagblad september 1985. Foto: Dries Linssen

henk-van-wersch-rodakopie

In januari 1989 presenteerde het nieuwe bestuur van Roda JC, nadat de ledenvergadering unaniem akkoord ging, zich aan de pers. Op de foto de ‘raad van elf die – elk met een eigen nauwkeurig omschreven taak – de nieuwe structuur binnen de Kerkraadse club gestalte moeten geven. Zittend (v.1.n.r.): Arnold Hendriks (voetbaltechnische zaken), Theo Pickee (secretaris), Serve Kuyer (voorzitter), Wim Defèche (penningmeester), Henk van Wersch (vice-voorzitter en jeugdzaken). Staand (v.l.n.r.): Piet Thiemann (jeugdzaken tot 1 juli a.s.), Jo Kannekens (Stichting Roda ’80), Jo Hodiamont en Paul Wiertz (beiden verantwoordelijk voor de begeleiding van supporters), Frits Sprokel (PR en marketing), Jo Ploum (per 1 juli a.s. opvolger van Thiemann). Op de foto ontbreekt Jo Vreuls, die belast is met beheer, veiligheid en bouw.

bron: Limburgsch Dagblad januari 1989, foto: Wim Kusters

henk-van-wersch-optiekVanaf 1973 tot ca  2009 zat Henk, als vice voorzitter, in het bestuur van Roda JC, een voetbalclub uit Kerkrade. Hij overleefde allerlei problemen in het bestuur en was  in 1988 voorzitter ad interim van Roda JC. Hij was daarnaast ook voorzitter van de amateurselectie.

Zijn vader was apotheker in Kerkrade die in zijn begintijd naast de apotheek ook brillenglazen aanmeette. Dat was toen gebruikelijk.

1929
1929

De apotheek werd overgenomen door zoon Loek en de brillenzaak werd voortgezet door zoon Henk. Henk is nog steeds betrokken bij Roda JC. Hij zit tegenwoordig in het Stichtingsbestuur. De optiekzaak wordt sinds 2006 door Henks dochter Judith geleid, de derde generatie onder de naam Van Wersch Opticiens, een 85 jaar oud bedrijf.

henk-2014
bron: Gezien, 3 december 2014

Klik hier voor Henk van Wersch in de Kerkraadse Tak.

Een Stamgenoten website