Genealogische website Warsage

Femke van werschZe is als een zusje voor mij

Anderhalf jaar geleden stond het leven van Femke van Wersch totaal op zijn kop. Haar man, nog geen 40, kreeg een fatale hartaanval. Geheel onverwacht, tijdens het hardlopen. Gelukkig had ze veel steun van hartsvriendin Anouk Vijgen. “Als iemand een standbeeld verdient, is zij het.”

 

rob cuijpersFemke: “Anouk is ontzettend belangrijk voor mij. Wanneer je plotseling alleen komt te staan, is alle hulp welkom. Zeker met een dochtertje van vier. Ik was dan ook heel blij toen Anouk tijdelijk bij mij kwam wonen om te helpen met de dagdagelijkse structuur.”

 

Anouk: “Ik had in die tijd net mijn relatie uit. We vonden dus veel steun aan elkaar.”

 

Femke: Hoe hard het ook klinkt: het leven gaat na zo’n heftige gebeurtenis langzaam weer door. Omdat we beseffen dat het leven maar kort is, maakten we een bucketlist. De laatste maanden hebben we met zijn tweeën veel trips gemaakt, Dit is meer dan een vriendschap alleen: Anouk is al een zusje voor me.”

 

Anouk: “Eigenlijk is dat al vijfentwintig jaar zo. Op onmze middelbare school kwam iedereen uit Landgraaf, behalve wij. Onze ouders werkten allebei in de horeca en waren dus veel weg. Daardoor trokken we al snel naar elkaar toe. Sinsdien zijn we onafscheidelijk. We hebben meer dan toen jaar samengewerkt bij verschillende horecabedrijven. Wij zijn meer dan vriendinnen, Femke voelt als familie.”

 

Femke (L) 36 jaar, uit Simpelveld. “Anouk verdient een standbeeld. Ze heeft mij ontzettend goed gesteund in een heel moeilijke periode.”

Anouk(R), 36 jaar uit Heerlen. “Femke en ik zijn onafscheidelijk. Ze voelt als familie.”

 

Kennen elkaar: 25 jaar, sinds de eerste dag van de middelbare school.

bron: Tekst Marjolein Welling, Foto Mitchell Giebels

 

Klik hier voor Femke van Wersch in de Simpelveldse Tak.

error: