Genealogische website Warsage

1981

weblim-dgbl-3-okt-1981

Anna en Peter van Wersch

Kerkraads echtpaar al 65 jaar gehuwd

KERKRADE – Anna van Wersch-Deserno (84) en Peter van Wersch (85) uit de Vinkerstraat in Chèvremont vieren dinsdag 6 oktober hun 65-jarig huwelijksfeest. De feestelijkheden rond deze unieke gebeurtenis beginnen op deze dag om 16.00 uur met een plechtige eucharistieviering in de kerk St.- Petrus-Maria -ter Hemelopneming in de Nassaustraat te Chèvremont. Van 19.00 tot 20.00 uur is in het Protestants Centrum aan de Pieterstraat 3 gelegenheid om het diamanten paar met dit huwelijksfeest te feliciteren.

 

Peter-Jozef van Wersch is een geboren en getogen Kerkradenaar. Na het doorlopen van de lagere school in zijn geboorteplaats is hij vele jaren werkzaam geweest in het ondergronds bedrijf van de Laura en Vereeniging Eygelshoven. Nadat hij in 1937 ontslag had genomen is hij tot zijn pensionering in 1959 werkzaam geweest bij de Algemene Technische Dienst van de gemeente Kerkrade. Na zijn pensionering is zijn grootste hobby geworden het tuinieren in zijn grote tuin. Dit doet hij ondanks zijn hoge leeftijd, als het weer een beetje meewerkt, nog bijna iedere dag.

 

Anna Deserno is in 1897 geboren in Kohlscheid in Duitsland. Zij heeft na de lagere school tot aan haar huwelijk met Peter van Wersch gewerkt als fabrieksarbeidster. Anna van Wersch die nog zeer vitaal is, heeft nog vele hobby’s. Een van haar liefste bezigheden is winkelen met haar dochters en kleindochters. Ook verricht zij nog veel werk voor de bejaardensociëteit in Chèvremont waar zij ook geen kienavond voorbij zal laten gaan. Het paar Van Wersch-Deserno viert zijn huwelijksfeest samen met de vijf kinderen, negen kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

bron: Limburgs Dagblad 23 oktober 1981

1976

limb-dgbl-5-okt-1976Diamanten echtpaar in Kerkrade

KERKRADE – Het echtpaar Van Wersch-Deserno viert woensdag 6 oktober het diamanten huwelijksfeest. Om 16 uur is er die dag in de Maria ten Hemelopnemingskerk een eucharistieviering. Van 18.30 tot 19.30 uur houdt het echtpaar receptie in het Protestants Centrum, St. Pieterstraat 3 te Kerkrade. De heer en mevrouw van Wersch hebben 5 kinderen, 11 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

 

Peter van Wersch werd 20 december 1896 te Kerkrade geboren.Na de lagere school ging hij naar de Domaniale mijn te Kerkrade. Nadat hij nog twee jaar gewerkt had op een mijn in Alsdorf (Duitsland) moest Peter in dienst. In 1918 ging de heer Van Wersch als ondergronder naar de Laura. In 1938 hield hij het echter voor gezien. „Ik kon kiezen, of in de mijn blijven werken of naar de gemeentelijke ophaaldienst van Kerkrade te gaan. Dit laatste is het toen geworden”. In 1960 werd Peter van Wersch gepensioneerd, en heeft hij zich helemaal kunnen toeleggen op zijn hobby’s: tuinieren, vogels houden en wandelen.

 

Anna Barbara van Wersch-Deserno werd 13 oktober 1897 te Kohlscheid Duitsland geboren. Zeer bedreven in handwerken, ging zij in haar geboorteplaats werken in een knopfabriek. Hier was Anna vijf jaar werkzaam. Nadat zij getrouwd was bleef zij actief in het gemeenschapsleven. Zij is al dertig jaar lid van de KAVO en vijftien jaar bij de sociëteit van Chevremont. „Met een aantal dames hebben we al tien jaar een vrouwenkransje. Elke week gaan we bij iemand op bezoek. Dat is reuze gezellig”, aldus Anna.

bron: Limburgsch Dagblad oktober 1976

 

Klik hier voor Peter van Wersch in de Losse Takken.

error: