Genealogische website Warsage

Van Weers: Feest in Den Haag

rijkschroeffDen Haag, 1958
Feestje aan de Geysterenweg 60. Vader en moeder Rijkschroeff waren vijfentwintig jaar getrouwd. V.l.n.r.: Willem, André van Polanen Petèl (neef), Els van Dellen, Frieda Rijkschroeff-Franck, Karel Rijkschroeff, buurmeisje Ciel van Weers, Van Weers (buurman), Anneke van Weers en achteraan Tine en Bram van der Togt. Vooraan: Rolf, Dees Egter, Sonja Bloemhard, Inez en oom Jan de Bruin. Helemaal vooraan Joyce (met paardenstaart) en Fritsje van der Togt. Op tafel een grote schaal die Frieda altijd vulde met Indisch eten als nasi kuning, nasi goreng en frikadel. Niet alleen bij feesten, maar iedere zondag als er allerlei familieleden kwamen eten.

rijkschroeff_25

Hula girls, een Hawaiian bandje met van links naar rechts: Riet en Ciel van Weers, Winny Rijkschroeff en Sonja Bloemhard. Ze zongen met gitaarbegeleiding bij de Jongeren Gemeenschap Moerwijk en maakten daarbij Hawaiiaanse dansbewegingen. 1955
Beide foto’s komen van de site www.iisg.nl.> Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis. En dan specifiek het Historisch Beeldarchief Migranten, collectie Rijkschroeff.

Riet, Ciel en Anneke zijn zussen.

 

Klik hier voor Ciel van Weers in de Haagse Tak.

error: