Café Jöbses

Van ca. 1890 tot en met 1955 zat aan de Irmstraat in Simpelveld eerst het café Jöbses-van Wersch en wat later het restaurant Jöbses., eigendom van Cornel Jöbses (1853-1933).
Op de foto is dat het gebouw rechts waar al die mensen voor staan. Wellicht staat zijn vrouw Tina van Wersch (1856-1928) er ook op met het witte schort voor. Of anders de vrouw in de deuropening met het kind op haar arm.

In 1907 had Cornel drie bedrijven: een herberg, een slagerij en een winkel in kruidenierswaren. Voor iedere zaak werd door de Gemeente Simpelveld een geschat inkomen genomen van f. 350, – per jaar.  Daarover moest hij belasting betalen van 1,25%. Dus over 1907 betaalde hij f. 13,12 belasting.

1931

In 1931 werd er aan het pand door zoon Pieter een feestzaal bij gebouwd. In dat jaar liet Pieter ook de drankvergunning overschrijven op naam van zijn vrouw Maria Caubo.
Tot ca 1935 was het tevens een winkel: een pootaardappel en fouragehandel van de Gebr. Jöbses.
In 1933 stierf Cornel Jöbses, maar Pieter had het bedrijf al over genomen.

Tina van Wersch trouwde in 1880 met Cornel Jöbses; zij kregen 20 kinderen. De jonggehuwden staan bij de bloemen. Haar ouders staan rechts op de foto, zijn ouders staan links op de foto. De grootouders zitten op de eerste rang.
Tina was de oudste dochter van 20 kinderen. Echter niet iedereen werd oud. Alle kinderen kregen de naam Hubertus of Hubertina in de doopnaam mee.
Opvallend is dat Tina trouwde met een Jöbses, zoon van Winandus Jöbses en Anna Gertrudis Berger en dat een zus van haar, Johanna Elisabeth, met Cornel Berger trouwde, zoon van Wilhelmus Berger en Wilhelmina Jöbses.

Klik hier voor Tina van Wersch in de Simpelveldse Tak.

Een Stamgenoten website