Genealogische website Warsage

leidse-courant-25-apr-1958Bloemen

 

Op 24 april 1958 kwam bouwpastoor Groen aan in Alphen aan de Rijn met als opdracht een nieuwe parochie en daaraan verbonden een nieuwe kerk te bouwen. Dat werd de Pius X parochie.
In eerste instantie had de parochie Pius X vanaf 1958 tot 1965 een houten noodgebouw als kerk. In 1964 werd de eerste steen gelegd. Op de foto die in 1958 in de krant verscheen geeft Barbara van Wersch bloemen aan pastoor Groen. De krant schreef: Het 10-jarige meisje Barbara van Wersch, een kaboutertje in de jeugdbeweging. Op de foto staan ook de achtjarige welp Antoine van Leeuwen en akela  Scheerder.

Bron: Leidsche Courant 25 april 1958.

 

Lintje

Op 30 april 2012 kregen vele mensen een lintje van de koningin als dank voor dbarbara1e goede zaken die zij verricht hebben. En dat staat natuurlijk in de krant. Zo ook in de Leusder Krant. Daar werd een aantal mensen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, waaronder Barbara van Kregten-van Wersch (363,g,3). De krant schreef:

 

Mevrouw Van Kregten.
Mevrouw Van Kregten wordt koninklijk onderscheiden voor haar vrijwilligerswerk voor diverse organisaties. In 1985 begon zij als vrijwilliger bij de St. Jozefparochie in Leusden. Zij is daar onder andere lid van de werkgroep Liturgisch Beraad en Liturgisten en oud lid van de werkgroep Vieringen met gezinnen met jonge kinderen,

Eind 1992 ging mevrouw Van Kregten als vrijwilliger werken in het AZC vanuit Vluchtelingenwerk AZC Leusden, later Vluchtelingenwerk Midden Nederland. Zij was medeoprichter en vrijwilliger bij de Stichting PAL-huis (noodopvang asielzoekers) in Leusden, waar zij mensen steunde die na de asielvraag werden afgewezen. Van 2003 tot 2010 werkte zij als vrijwilliger in het Kinderhospice De Glind.

bron: Leusder Krant 2 mei 2012.

 

Klik hier voor Barbara van Wersch in de Heerlense Tak.

error: