Dominique Vanweersch

dominique vanweersch
Limburgs Dagblad, januari 2015

Horecazaak. The House richt zich met concept rond ‘cocktailsfeer’ op 21-plussers.  Officiële opening op 28 februari.

Geen keiharde muziek, maar deephouse.

De Markt in Sittard krijgt met The House een nieuwe horecazaak. Op 27 februari vindt de opening plaats, maar deze carnaval kunnen bezoekers al kennismaken.

door Job Tiems

Er wordt al geruime tijd hard gewerkt in het pand aan de Sittardse Markt, waar vroeger Die Twee en Rendezvous @046 lag. Komende zondag met de kinderoptocht en op de vrijdag, zaterdag, zondag, maandag en dinsdag met carnaval kunnen feestgangers al een bezoekje brengen aan de nieuwe horeca- zaak The House ‘Clubbing and Tasting’.

Hoewel er nog veel werk verzet moet worden, komt het volgens de 26-jarige ondernemer Dominique Vanweersch helemaal goed. Komende zondag gaan we voor de eerste keer open”, zegt Vanweersch. ,,Maar nog niet helemaal op de wijze zoals we het écht willen. We willen de Sittardse carnaval openen om de zaak aan de Sittardse bevolking voor te stellen. De officiële opening en kennismaking met The House vindt op 27 februari plaats.” Uiteindelijk moet de zaak een voor Sittard nieuw concept bieden met een strak interieur, een gevarieerde vernieuwende menukaart met onder andere gerechten van de Josper Grill, een speciale grill, en een groot aanbod aan wijnen, whisky’s en cocktails. ,,We zetten in op een brede doelgroep met een dubbing concept. Een loungebar is niet het goede woord. Je moet het meer zien in de cocktailsfeer. Geen keiharde muziek, maar deephouse op de achtergrond. Kortom, muziek die iedereen aankan”, zegt hij. Overdag lunchen en dineren en ‘s avonds gezellig biertjes, wijnen of cocktails drinken aan de bar en daarbij loungen en eventueel dansen in het weekend op leuke muziek tot in de nacht, zo ziet Vanwersch het voor zich. ,,Zo komt er een voor Sittard uniek terras, een dubbing gedeelte en een restaurant met open keuken”, zegt hij.

De 26-jarige Vaalsenaar gaat de zaak samen met zijn vader runnen. De senior achter de schermen en de junior op de vloer. Aan ervaring zal het niet liggen. In een hotel in Griekenland en bij de Beerkompanie in Heerlen heeft hij de voorbije jaren geproefd van het horecavak. Maar een eigen zaak bestieren zat er nog niet in.
Op termijn gaat Vanweersch ook met een speciale app, die door het Sittardse bedrijf Scala wordt ontwikkeld, werken waardoor klanten van thuis uit bijvoorbeeld de lunch of een broodje kunnen bestellen. ,,Wanneer zij dan binnenkomen, krijgt onze chef-kok een berichtje en weet hij dat hij het gerecht kan bereiden”, zegt de ondernemer. ,,Die app is in ontwikkeling, maar komt er zeker aan. Dat is iets voor later. Eerst moeten we onze zaak volledig inrichten en zorgen dat we op 27 februari knallend kunnen openen.”

De 26-jarige Dominique Vanweersch heeft nog werk te verzetten in The House aan de Markt in Sittard.

bron: Limburgs Dagblad januari 2015, foto Ermindo Armino

dominique vanweersch
Dominique Vanweersch en chefkok Michael Moonen

Sympathieke actie van restaurant The House

Restaurant The House, dat kort na carnaval haar deuren opende aan de Markt in Sittard (in de auw bèkkerie van Paul Sjörgesj zeliger), heeft vrijdagmiddag uit eigener beweging een aantal verrassingshamburgers geserveerd op afdeling 53 Oost van Orbis Medisch Centrum.

Daar zit natuurlijk een verhaal aan vast. Terwijl in Sittard stevig carnaval werd gevierd, werd er in het pand aan de Markt nog hard gewerkt om alles gereed te maken voor de officiële opening. Om de carnavalisten toch iets lekkers te kunnen bieden nog voordat de zaak officieel open ging – en natuurlijk om zichzelf alvast een beetje in de kijker te spelen – serveerde The House drie dagen lang een paar eenvoudige gerechtjes, waaronder een bijzonder smakelijke hamburger.

Een van de carnavalisten die er tijdens de vastelaovend een hamburger at was een vrouw die op dit moment in Orbis Medisch Centrum een chemokuur ondergaat. Tijdens de eerste kuur liet ze zich ontvallen enorme trek te hebben in zo’n lekkere The House hamburger. Toen bedrijfsleider Dominique Vanweersch en chefkok Michael Moonen van The House daar lucht van kregen hoefden ze niet lang na te denken. Vóór de start van de tweede chemokuur werd bij wijze van morele steun en als dank voor het compliment de gewenste hamburger afgeleverd.

Eigenlijk hadden Dominique en Michael de hamburgers voor de deur van het Orbis MC op hun speciale Josper grilloven willen bereiden, maar daarvoor gaf de ziekenhuisdirectie geen toestemming. Het duo liet zich daardoor uiteraard niet van de wijs brengen en bereidde de hamburgers in eigen keuken om ze daarna middels een spoedtransport naar het Orbis MC te brengen. De patiënte was natuurlijk aangenaam verrast.

Geen hamburgertent
The House is overigens beslist geen fastfood-restaurant, maar een zaak waar je een avond uitstekend kunt dineren. Trots van de zaak is de Josper grilloven, een handgemaakte houtskoolgrill waarin temperaturen van boven de 250 graden Celsius worden gehaald. Door die zeer hoge temperaturen schroeit het te bereiden vlees direct dicht en blijft het lekker mals en sappig van binnen. Ook visgerechten staan bij The House op de kaart. De hamburger niet.

Clubbing
Op vrijdag- en zaterdagavonden gaat dineren bij The House vanaf een uur of negen naadloos over in een avondje ‘clubbing’. Dan is er muziek en komen de cocktails tevoorschijn. Leuk om een prettige avond nog een leuk staartje te geven, of om speciaal voor de gezellige sfeer wat later op de avond een bezoekje te brengen aan The House. Het informele karakter van de zaak blijkt tevens uit de mogelijkheid om er enkel iets te gaan drinken aan de lange bar en er wat ‘barfood’ van de Jospergrill te nuttigen.

bron: Sittard-Geleen Nieuws 9 mei 2015, foto: The House.

Anno 2017 is The House gesloten.

Klik hier voor Domique Vanweersch in de Simpelveldse Tak.

Een Stamgenoten website