Simone van Weersch

simone-van-weersch 
VERENIGINGSBLAD Jongeren willen laten zien dat harmonie helemaal niet oubollig is
WMC hoogtepunt harmonie Wijlre’
Bij harmonie St. Gertrudis in Wijlre zijn de jongeren aan een opmars bezig. Drie van hen zorgen ervoor dat elk kwartaal het verenigings¬blad Kwartnoot verschijnt.
door onze verslaggeefster

Ze worden nog steeds de De Meisjes genoemd, ook al spelen Jacqueline Boumans (23), Kirsten Savelberg (30) en Simone van Weersch (25) al meer dan tien jaar bij harmonie St. Gertrudis in Wijlre. En sinds een tijdje staan diezelfde ‘meisjes’ ook garant voor het levendig nieuwsblad van de harmonie: Kwartnoot. “Wij willen laten zien dat de harmonie helemaal niet oubollig is”, zegt Simone. Natuurlijk, lid zijn van een harmonie geeft veel verplichtingen. Je moet thuis oefenen, naar de repetities en optreden. “Breakdance klinkt veel cooler”, zegt Jacqueline.
.Maar juist door verhalen te schrijven over het zomerkamp van de jeugd, het lasergamen, laten we zien dat we veel meer doen.” Beroemd is inmiddels de rubriek ‘Mijn harmoniegevoelsmoment’. Daarin beschrijft een lid wat voor hem of haar het mooiste moment is geweest. In de laatste uitgave verhaalt Simone over de zondagochtend, het uur voordat ze naar de repetitie van de harmonie gaat. Hoe ze als twaalfjarige altijd ruim op tijd was en vijf jaar later suf en met koppijn, net na het nippertje het Wielderhoes binnenstormt.

Het valt trouwens nog steeds niet mee om de drie dames regelmatig bij elkaar te krijgen voor repetities of redactieoverleg. Simone, die dwarsfluit speelt, woont in Arnhem, en komt zo’n beetje om de week naar Wijlre, Jacqueline, hobo, woont in Maastricht en probeert er wel elke zondag bij te zijn, en bij Kirsten, die trompet speelt, weet je het nooit. Zij is officier bij de Marine, vaart op een schip en zit de hele week in Den. Helder. Als ze er niet is, oefent ze trouwens wel.”Met een demper. Anders worden de collega’s op de boot hartstikke gek.”
In de jongste uitgave van Kwartnoot ook een stuk over het WMC want St. Gertrudis gaat dit jaar voor het eerst. Zondag is het zover. Dan staan 65 muzikanten, na een half jaar voorbereiden, op het podium van Parkstad Limburg Theater. De laatste weken is er bijna dagelijks gerepeteerd. Na het WMC verschijnt er een extra editie van Kwartnoot. Want de ervaringen van de muzikanten moeten natuurlijk wel vastgelegd worden. Simone: “Ik weet nu al dat het WMC een hoogtepunt gaat worden voor onze harmonie.”

bron: limburger 23 juli 2009, foto Johannes Timmermans.
Rechts is Simone van Weersch

Klik hier voor Simone van Weersch in de Losse Takken.

Een Stamgenoten website