Genealogische website Warsage

2021

Simone Lumeij van Weersch volgde een opleiding tot psycholoog. Zij is nu ouderenpsycholoog. Zoals zij zelf zegt: In mijn praktijk voor ouderenpsychologie behandel ik ouderen en mantelzorgers van ouderen. Behandelingen vinden plaats in de praktijk of in de thuissituatie.

Klik hier voor haar bedrijfswebsite.

2019

simone van weerschSimone Lumeij-van Weersch (dwarsfluit & piccolo) is bijna 2 jaar lid van Harmonie St. Caecilia Simpelveld, maar werd ruim 25 jaar geleden lid van Harmonie St. Gertrudis in haar geboorteplaats Wijlre.
Ze werd daar opgeleid door achtereenvolgens Jan  Kicken en Patrick Letterle en dat wierp vruchten af.

 

Met succes nam Simone deel aan solisten-concoursen met als mooiste wapenfeit een overwinning in de 2e divisie op het solistenconcours in Partij.  Ze is daarnaast lid van de jeugdcommissie.

 

In 2000 werd zij met St. Gertrudis in de 2e divisie Limburgs  Kampioen en op 1 punt na helaas net geen Nederlands Kampioen.  In 2009 nam ze met St. Gertrudis in de 2e divisie deel aan het WMC. Die WMC-deelname heeft Simone als absoluut muzikaal hoogtepunt ervaren in haar tijd in Wijlre, waar ze tot 2010 lid  bleef.  Haar man Joris Lumeij, solo-klarinettist bij de Marinierskapel der Kon. Marine, was bij St. Gertrudis klarinetdocent en regelmatig gastmuzikant en zo leerde ze hem letterlijk op  de eerste rij van de harmonie  kennen.

 

Doordat Joris in 2007 wordt benoemd tot klarinettist van de Kon. Militaire Kapel Johan Willem Friso, standplaats Assen, verhuizen ze in 2008 naar Arnhem en in 2011 naar Didam waar Simone sinds 2009 lid is van Muziekvereniging De Club, een harmonie die uitkomt in de 1e divisie. Daar musiceert ze met veel plezier totdat in oktober 2017 terug wordt verhuisd naar het zuiden: het gezin Lumeij met zoontje Joep strijkt neer in ons kloosterstadje. Nadat hun zoontje Zef is geboren besluit Simone in het kader van de “integratie” in maart 2018 bij St. Caecilia te gaan spelen. De deelname aan het Gulpense Gemeentetoermooi -als samengesteld orkest met de Partijer Fanfare– vond Simone tot nu toe het muzikale hoogtepunt bij St. Caecilia. Sinds maart 2019 is Simone ook aspirant-bestuurslid en dat bewijst maar ook dat ze actief wil meewerken aan onze toekomst.

Bron: d’r Troebadoer 26 november 2019

2009

simone-van-weerschVERENIGINGSBLAD Jongeren willen laten zien dat harmonie helemaal niet oubollig is

WMC hoogtepunt harmonie Wijlre


Bij harmonie St. Gertrudis in Wijlre zijn de jongeren aan een opmars bezig. Drie van hen zorgen ervoor dat elk kwartaal het verenigingsblad Kwartnoot verschijnt.
door onze verslaggeefster

 

Ze worden nog steeds de De Meisjes genoemd, ook al spelen Jacqueline Boumans (23), Kirsten Savelberg (30) en Simone van Weersch (25) al meer dan tien jaar bij harmonie St. Gertrudis in Wijlre. En sinds een tijdje staan diezelfde ‘meisjes’ ook garant voor het levendig nieuwsblad van de harmonie: Kwartnoot. “Wij willen laten zien dat de harmonie helemaal niet oubollig is”, zegt Simone.

 

Natuurlijk, lid zijn van een harmonie geeft veel verplichtingen. Je moet thuis oefenen, naar de repetities en optreden. “Breakdance klinkt veel cooler”, zegt Jacqueline.


.Maar juist door verhalen te schrijven over het zomerkamp van de jeugd, het lasergamen, laten we zien dat we veel meer doen.” Beroemd is inmiddels de rubriek ‘Mijn harmoniegevoelsmoment’. Daarin beschrijft een lid wat voor hem of haar het mooiste moment is geweest. In de laatste uitgave verhaalt Simone over de zondagochtend, het uur voordat ze naar de repetitie van de harmonie gaat. Hoe ze als twaalfjarige altijd ruim op tijd was en vijf jaar later suf en met koppijn, net na het nippertje het Wielderhoes binnenstormt.

 

Het valt trouwens nog steeds niet mee om de drie dames regelmatig bij elkaar te krijgen voor repetities of redactieoverleg. Simone, die dwarsfluit speelt, woont in Arnhem, en komt zo’n beetje om de week naar Wijlre, Jacqueline, hobo, woont in Maastricht en probeert er wel elke zondag bij te zijn, en bij Kirsten, die trompet speelt, weet je het nooit. Zij is officier bij de Marine, vaart op een schip en zit de hele week in Den. Helder. Als ze er niet is, oefent ze trouwens wel.” Met een demper. Anders worden de collega’s op de boot hartstikke gek.”


In de jongste uitgave van Kwartnoot ook een stuk over het WMC want St. Gertrudis gaat dit jaar voor het eerst. Zondag is het zover. Dan staan 65 muzikanten, na een half jaar voorbereiden, op het podium van Parkstad Limburg Theater. De laatste weken is er bijna dagelijks gerepeteerd. Na het WMC verschijnt er een extra editie van Kwartnoot. Want de ervaringen van de muzikanten moeten natuurlijk wel vastgelegd worden. Simone van Weersch: “Ik weet nu al dat het WMC een hoogtepunt gaat worden voor onze harmonie.”

bron: limburger 23 juli 2009, foto Johannes Timmermans.
Rechts is Simone van Weersch

Klik hier voor Simone van Weersch in de Losse Takken Herwartz.

error: