Genealogische website Warsage

SCHIMMERT – Op zaterdagmiddag in Twente vlak voor tijd een  voorsprong en daarmee het landskampioenschap in de Topklasse  verspelen, een etmaal later met  het Beloftenteam promoveren  naar de tweede klasse met een  onwaarschijnlijk doelsaldo van  140-10. Beide uitersten beleefde  de Schimmertse voetbalster  Marieke van Wersch (19) in één  en hetzelfde weekend aangezien  zij zowel tot de selectie behoort  van het eerste vrouwenteam van  Fortuna Sittard maar ook  aanvoerder is van het Beloftenteam van de Sittardse club.

 

De tweedejaars student aan Fontys  Hogeschool in Eindhoven mocht  zondagmiddag in Munstergeleen  weliswaar de kampioensbloemen  namens het Beloftenteam in ontvangst nemen, het pijnlijke gelijkspel  (1-1) een dag eerder bij het Fanny  Blankers-Koen Stadion in Hengelo  zat nog vers in haar geheugen. “Wat  een verdriet! Vlak voor tijd scoorde  de Twentenaren de gelijkmaker  waardoor Fortuna het kampioenschap in de Topklasse verspeelde.”  Marieke van Wersch, die tot medio  2013 bij zesdeklasser Schimmert  voetbalde en daarna overstapte naar  Fortuna Sittard waar ze meestal  centraal-achterin speelt, combineert  haar studie met het voetbal. “De  studie gaat uiteraard voor. Waarmee  ik niet beweer dat ik studeren leuker  vind dan voetballen…”

 

Wonderlijk voetbalweekend voor Schimmertse  Marieke van Wersch Zaterdag huilde Marieke van Wersch tranen in  Hengelo, zondag (foto) straalde de Schimmertse  weer toen het Beloftenteam van Fortuna Sittard  het kampioenschap in de wacht sleepte.

bron: Nuth & Omstreken 7 mei 2014

 

Klik hier voor Marieke van Wersch in de Wittemse Tak.

error: